חפש

טלוויזיה בחינם לכולם! (100% חוקי)

חפש

המדריך המלא לרכישת סטרימר 
 10 הסטרימרים המומלצים ביותר לשנת 2023

10 דברים שחייבים לדעת לפני שרוכשים מחשב מיני פיסי

בעולם של היום , הכל הולך ונהיה יותר קטן ונייד , מצלמות , סמארטפונים , טלוויזיות וכו'... כך גם עולם בעולם המחשבים של ימינו, המחשבים של היום הולכים ומתכווצים ומגיעים באריזות ובמארזים קטנים , הרבה יותר קטנים ממה שהכרנו עד היום.
במידה ואתם שוקלים לרכוש מחשב קטן , לפני שאתם קונים מחשב נייח עם מארז ענק שיתפוס לכם חצי חדר , כדאי מאוד שתקראו את המאמר הבא , ותחשבו אולי עדיף לכם לקנות מחשב מיני PC שהוא בעצם מחשב נייח קטן, כלומר מיני מחשב עם מארז קטן.
אל תתבלבלו , ברוב המקרים מחשב מיני PC יתן מענה לכל הצרכים שלכם, אז לפני קניית מחשב נייח חדש , תקראו את המאמר הבא.
אם עד לפני כמה שנים , לא האמנו שמחשב בגודל כזה קטן כמו של מחשב מיני פיסי , יוכל להתחרות במחשב נייח בגדול רגיל , אז הרבה השתנה בכמה שנים האחרונות , ועם התקדמות הטכנולוגיה , ניתן היום לייצר רכיבים הרבה יותר קטנים , שהם שווים בעוצמתם וביכולות שלהם לחלקים הגדולים להם התרגלנו עד היום.
המשמעות היא , שה מחשבי מיני PC של היום הם לא פחות חזקים מכל מחשב שולחני רגיל , אז אם עומדת לפנינו ההחלטה לרכוש מחשב שולחני חדש , שווה מאוד לשקול מחשב מיני פיסי קטן , בעל עוצמה זהה למחשב השולחני,  וכמובן שלכל דבר יש יתרונות וחסרונות , אז לפני שרוכשים מחשב מיני , להלן 10 דברים שחשוב לדעת לפני שקונים מחשב מיני פי סי.
 
1. מחשב מיני BAREBONE ברבון -מה זה אומר?
כאשר את מתכוונים לרכוש מחשב מיני פיסי , לפני שאתם מתלהבים ממחיר נמוך מדי , שימו לב שאין ליד שם המחשב את המונה BAREBONE - ברבון , בתרגום חופשי " עצם חשופה" , הפירוש של המונח BAREBONE בעולם מחשבי המיני PC , הכוונה למחשב " ערום" , כלומר , מחשב מיני פיסי , הכולל:
לוח אם , מעבד , כרטיס גרפי ומארז בלבד!
כלומר , כאשר אתם רוכשים מחשב מיני פיסי BAREBONE , אתם קונים מיני מחשב שלא כולל את החלקים הבאים:
מיני מחשב ללא זיכרון RAM , מיני מחשב ללא התקן איחסון  - דיסק קשיח , ומיני מחשב ללא - מערכת הפעלה.
מכאן מגיע המונח BAREBONE , ברבון , כלומר מחשב ערום , שכולל לוח , מעבד ומארז בלבד.
המשמעות של רכישת מחשב מיני פיסי BAREBONE , היא שתצטרכו לרכוש בנפרד :
זיכרון למחשב מיני פיסי , דיסק קשיח למחשב מיני פיסי , ומערכת הפעלה.
כלומר , תצטרכו להרכיב בעצמכם על המיני מחשב פיסי שלכם את הזיכרון , הדיסק הקשיח ולהתקין לבד את מערכת ההפעלה.
למי מומלץ לרכוש מיני מחשב BAREBONE?
אם אתם בקיאים בהרכבת מחשב מיני פיסי , בהתקנת זיכרון על מחשב מיני פיסי , והתקנת מערכת הפעלה על מיני מחשב , אז עדיף לכם לרכוש מחשב מיני PC בתצורת BAREBONE, רק צריך לקחת בחשבון שבחישוב הכללי , רכישת מחשב מיני פיסי BAREBONE או רכישת מיני מחשב מורכב עם מערכת הפעלה מותקנת , יעלה לכם כמעט אותו מחיר , וב BAREBONE אתם תצטרכו לפרק לבד את המארז של המיני מחשב, להרכיב את החלקים (זיכרון ו HD או SSD) ולהתקין לבד מערכת הפעלה על המחשב מיני PC.
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון זה נושא האחריות בעת פתיחת המארז בעצמכם , כך שבסופו של יום , לאדם הסביר עדיף לקנות מיני מחשב מורכב ושמותקנת עליו מערכת הפעלה.
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון , הוא התקנת מערכת הפעלה על מיני מחשב, 
בשל המארז הקטן של המיני מחשבים , הם לרוב לא כוללים כונן תקליטורים , לכן לא ניתן להתקין מערכת הפעלה מדיסק , אלא יש צורך לחבר כונן תקליטורים חיצוני , או להתקין מערכת הפעלה מהתקן USB , דבר המצריך שינוי מספר הגדרות ב BOOT של המיני מחשב , על מנת שהמיני מחשב יעלה מ ה USB ולא מהתקן אחר.
לסיכום ,
לפני רכישת מיני מחשב , שימו לב איזה חלקים הוא כולל , אם רשום BAREBONE ברבון - תדעו שמדובר במיני מחשב הכולל מארז בלבד ( לוח אם , מעבד ומארז) , ותצטרכו להרכיב לבדכם על המיני מחשב זיכרון ודיסק קשיח ולהתקין בעצמכם מערכת הפעלה על המיני מחשב.
לכן , אם אתם לא מומחים באלקטרוניקה ולא בקיאים בהתקנת מערכות הפעלה , עדיף שתקנו מיני מחשב מוכן לעבודה הכולל זיכרון , דיסק קשיח ( מומלץ בתקן SSD ) ושכולל כבר מערכת הפעלה מותקנת על המיני מחשב.
חשוב מאוד 
 הרכיבים המורכבים על מחשב מיני PC הם רכיבים המתאימים ללפטופים , לכן כאשר אתם קונים מחשב מיני ואתם משווים מחירים של זיכרון למחשב מיני פיסי , ודיסק קשיח למיני פיסי , תשוו לרכישים של מחשבים ניידים ולא רכיבים של מחשבים נייחים!
פרט נוסף שיש לקחת בחשבון , זה איזה סוג התקן מתאים למיני מחשב שלכם , כלומר אם המפרט של המחשב כולל זיכרון DDR 4  ,  לא יתאים זיכרון בתקן DDR 3 וכן הלאה.
כנ"ל לגבי דיסקים קשיחים , לרוב מה שמתאים למיני מחשב זה SATA ו MSATA.
לכן אם אתם לא רוצים להכנס לכל הדילמות האלה ולחפש חלקים מתאימים , עדיף לרכוש מיני מחשב מוכן להפעלה עם כל החלקים ומערכת הפעלה מותקנת.
עוד דבר שחשוב לציין , רכיבים כגון :
USB, BLUETOOTH , ו WIFI וכרטיס גרפי הכולל כניסת HDMI, כבר מובנים על לוח האם של המחשב מיני פיסי.
 
2. מחשב מיני פיסי - מה כלול במארז?
כאשר רוכשים מחשב מיני PC צריך לקחת בחשבון שישנם סוגים של מיני מחשבים כגון GIGABYTE BRIX ו INTEL NUC שמגיעים ללא אביזרים נלווים כגון מקלדת ועכבר ודווקא כן כוללים מתקנן VESA לתלייה על החלק האחורי של המסך , לעומת זאת ישנם מיני מחשבים של חברות כגון DELL , LEBOVO ו HP , שמגיעות גם עם סט של מקלדת ועכבר מקוריים.
מתקן VESA הוא בעצם פלטת ברזל המאפשרת לתלות את המיני מחשב מאחורי מסך המחשב או הטלוויזיה שלכם כך שהוא יהיה נסתר לגמרי ולא יתפוס לכם אפילו מילימטר של מקום על השולחן.
לצורך קבלת החוייה המושלמת עדיף לצרף לממיני מחשב שלכם סט מקלדת ועכבר אלחוטיים.
בדומה לכל מחשב נייח רגיל , למיני מחשב שלכם תצטרכו להוסיף מסך ורמקולים במקרה הצורך.
המיני מחשבים מגיעים עם כניסת HDMI וכרטיסי מסך חדשניים וחזקים שתומכים בכל התקנים שתצטרכו להפעלת תוכנות כמו קודי וכו' באיכות K4 הכי גבוהה שקיימת היום ללא תקיעות.
וסאונד דיגיטלי בתקן DOLBY DIGITAL עם הפרדת ערוצים איכותית.
 
3. שדרוג מחשב מיני פיסי
ניתן לומר שעקב האכילס של מחשב מיני PC בדומה למחשב נייד LAPTOP , נושא השדרוג הוא קצת מוגבל , מכיוון שהתכנון שעומד מאחורי מיני מחשב הוא שכל דבר יהיה בדיוק במקום המתאים לו ואין מקום מיותר , המשמעות היא שמיני מחשב בניוי בצורה כזאת שלוח האם של המיני מחשב לא מכיל יציאות מיותרות לחלקים שונים , וגם לא מקום שיכול להכיל אותם, בניגוד למארז של מחשב נייח רגיל שבו מנוצל פחות מ 50% מהמקום וכל השאר זה סתם נפח מיותר שתופס לנו חצי חדר, במיני מחשב הכל מדוייק על המילימטר.
אז אם אתם קונים היום מיני מחשב עם מעבד I3 ועוד שנה תרצו לשדרג למעבד I7 , אז זה לא המצב , ( בפועל ניתן לעשות זאת , אבל זה דורש ידע וניסיון טכני וקצת הלחמות וזה לא ממש מומלץ , בלשון המעטה).
זה המקום לציין ולומר , שלרוב השימושים היומיומיים של המשתמש הסביר  כגון:
גלישה באינטרנט , צפייה בתוכנת קודי , שימוש במסמכי אופיס , עבודה משרדית , משחקים ( מחנות האפליקציות) , וכו'... 
יספיק מיני מחשב עם מעבד סלרון כגון : N3050 , N3160 או N37000 , שהם חזקים מאוד ומתאמים בדיוק לצרכים אלו.
למשתמשים כבדים יותר שרוצים לעבוד על הרבה מאוד משימות במקביל , מומלץ לשדרג למעבדים החזקים יותר כגון I3 , I5 או I7.
יש לציין שברוב דגמי המיני פיסי השגרתיים , אין מקום לחיבור כרטיס מסך משודרג כגון GEFORCE של NVIDIA, אולם ישנם דגמים שלאט ללאט נכנסים לשוק ובעתיד גם יגיעו לארץ וישמשו ממש כקונסולת משחקים גם לגיימרים כמו דגמי הגיימינג של המיני מחשבים של ה GIGABYTE BRIX ו INTEL NUC SKULL , כיום המחיר שלהם עדיין גבוהה בצורה יחסית , אולם בעתיד הקרוב , יושקו מיני מחשבים שיתחרו בכבוד מול קונסולות משחק כמו PS4 ו XBOX ONE!
בכל מקרה , במידה ורכשתם מחשב מיני , וברצונכם לשדרג , תמיד ניתן להוציא את הדיסק הקשיח והזכרון , למכור את ה BAREBONE שלכם ביד 2 ולרכוש מארז מיני מחשב BAREBONE משודרג.
4. זיכרון RAM של מחשב נייד!
כפי שציינו כבר בתחילה , חשוב מאוד לדעת שהזיכרון שמתאים למיני מחשב הוא זיכרון RAM של מחשב נייד ולא של מחשב נייח שולחני רגיל , שהוא מעט קטן יותר וקצת יותר יקר.
יש גם לבדוק את סוג החיבור ולוודא שהוא אכן מתאים למיני פיסי שלכם והאם הוא DDR3 או DDR4 וכו'....
מומלץ לרכוש מחשב מיני PC עם לפחות 4GB זיכרון , עדיף לשדרג ל 8GB על מנת להשיג ביצועים אופטימליים.
 
5. דיסק קשיח M.2 ו 2.5"
מיני מחשבים לרוב תומכים ב 2 סוגים של דיסקים קשיחים , 2.5" כמו בלפטופים SATA , המאפשרים גמישות בין SSD ל HDD רגיל, והשני הוא בתקן M.2 שתומך בזיכרון פלאש בלבד.
M.2 זוהי גרסה חדשה של מה שנקרא MSATA שהם דיסקים בתקן SSD בגודל קצת שונה , קצת יותר ארוך וצר מהדור הקודם, והם בדרך כלל קצת יותר מהירים מ SSD סטנדרטי.
2.5" הם דיסקים יותר זולים , יש להם מבחר יותר רחב של נפחי אחסון, SSD הוא תקן יותר מהיר ויותר אמין , אולם לרוב יותר יקר ומגיע בנפחים יותר נמוכים , בד"כ 120GB - 500GB , HDD הוא תקן קצת יותר איטי , אולם בעל נפח יותר גבוהה לרוב 1TB ומעלה.
כאשר אתם בוחרים דיסק קשיח למיני מחשב , תבדקו מה יותר חשוב לכם , מהירות או נפח אחסון , ההמלצה היא ללכת על משהו באמצע , כגון SSD בנפח 250-500GB.
 
6. מיני מחשב לגיימינג
טוב , אז כפי שכבר אמרנו , הדגמים הבסיסיים של מחשבי המיני פיסי , מותאמים כרגע לשימושים כגון מיני מחשב סלוני , מחשבי מדיה סנטר וכמחשב חזק לשימוש ביתי ומשרדי עם ביצוע משימות כגון :
שימוש בתוכנת קודי , עבודה משרדית , כלי אופיס , גלישה באינטרנט , וכו'...
אם אתם מחפשים מיני פיסי עבור גיימינג טהור על מנת להתקין את המשחקים האחרונים והכבדים ביותר , אז זה לא המכשיר בשבילכם , קיימים כמה דגמים שמגיעים עם כרטיס גרפי חזק כגון INTEL NUC SKULL ו GIGABYTE BRIX , אולם הם עדיין מאוד יקרים , ואין יבוא סדיר שלהם לארץ כרגע.
בזמן הקרוב התמונה עומדת להשתנות ויושקו מיני מחשבים לגיימינג עם כרטיסי מסך חזקים , הכל עניין של זמן.
בינתיים תוכלו להסתפק במשחקים מחנות האפליקציות של WINDOWS או גוגל , איתם תוכלו לשחק ולהינות מחויית משחק הטובה ביותר שיש.
 
7. מערכת הפעלה למיני מחשב
כפי שכבר ציינו , אם אתם רוכשים מיני מחשב BAREBONE , אל ,תצפו שתותקן לכם מערכת הפעלה , כי הרי כפי שאמרנו מחשב מיני פיסי , מגיע ללא דיסק קשיח וללא זיכרון!
הבחירה הבסיסית בתור מערכת הפעלה למיני מחשב , היא כמובן WINDOWS 10 , אבל אם השימוש העיקרי שלכם הוא מדיה סנטר ומיני מחשב לקודי , אז תופתעו לגלות שישנן הרבה אלטרנטיבות!
אם אתם מאלה שמתלבטים בין מחשב מיני לסטרימר , ובוחנים אפשרויות נוספות לרכישה כגון סמארט טיוי או אנדרואיד טיוי , אז נשמח לגלות לכם שמיני מחשב הוא הבחירה האופטימלית עבורכם.
ונמליץ לכם לרכוש מיני מחשב פיסי דואל בוט או טריפל בוט, כלומר מחשב מיני פיסי , שמותקנות עליו מספר מערכות הפעלה במקביל.
ההמלצה שלנו היא לרכוש מיני מחשב שמותקנות עליו שלושת מערכות ההפעלה הבאות:
1. WINDOWS 10 - מערכת ההפעלה המוכרת מבית מייקרוסופט, כולל חנות האפליקציות של מייקרוסופט, תשמש אתם בצורה הנאמנה ביותר לביצוע פעולות יומיומיות כגון גלישה באינטרנט , שימוש בתוכנות , עבודה משרדית , כלי אופיס , משחקים וכו'....
2. REMIX OS - אנדרואיד למחשב - תשמש אתכם על מנת להוריד את כל האפליקציות המוכרות לכם מהטאבלט והסמארטפון שלכם כגון רשתות חברתיות , וואטסאפ , משחקים ועוד, וגולת הכותרת - סלקום TV, תוכלו להתקין על המיני מחשב שלכם את אפליקציית סלקום TV ולצפות בכל התכנים כולל ערוצי הספורט ב 39ש"ח בחודש בלבד!
3. OPENELEC - קודי בלבד, גרסאת לינוקס של קודי למחשב מיני PC , באמצעות התקנת OPENELEC על מחשב מיני פיסי , תוכלו להינות מחווית צפיה בקודי ברמה הטובה ביותר שאין כדוגמתה , בלי תקיעות וקשקושים , זאת פשוט החבילה המושלמת לקודי גם מבחינת תוכנה וכם מבחינת חומרה , עם תמיכה בתקני המדיה הגבוהים ביותר כולל K4 60FPS ו סאונד דיגיטלי, בקיצור חווית קודי מושלמת!
לסיכום,
אל תתפשרו אל סתם מיני מחשב ואל תקנו BAREBONE , תתעקשו על מיני מחשב DUAL BOOT או TRIPLE BOOT , שמגיע מוכן להפעלה ומוכן לעבודה עם 2 או 3 מערכות הפעלה מאלו שצויינו לעיל!
אל תתפשרו על פחות ממיני מחשב דואל בוט.
 
8. גודל ואפשרויות תליה .
מילת הקסם היא VESA - VESA הוא תקן עולמי של הרכבה והברגה של אביזרים , הרלוונטיות למיני מחשבים הוא שרוב דמי המיני מחשבים היום מגיעים עם מתקן תליה VESA אוניברסלי שמאפשר תליה פשוטה של המיני מחשב שלכם על החלק האחורי של מסך המחשב או הטלוויזיה והסתרתו מאחורי הטלוויזיה כך שהמיני מחשב שלכם לא יתפוס לכם אף אינצ' מיותר בחדר בסלון או במשרד מתקן הVESA כולל חתיכת פח עם 4 ברגים.
 
מה שעליכם לבדוק על מנת לדעת האם מתקן הVESA יהיה רלוונטי עבורכם , הוא קודם כל לבדוק האם הטלוויזיה שלכם תומכת בתקן VESA , רוב הטלוויזיות החדשות כבר תומכות בתקן VESA , פשוט תבדקו האם יש כניסה ל 4 ברגים בגב המסך שלכם , אם כן , אז הוא מתאים לתקן VESA.
דבר שני, בדקו מה הגודל של המיני מחשב אותו אתם מעוניינים לרכוש , ובידקו האם המרווח בין הקיר למסך מספיק על מנת לתלות את המיני מחשב, אם יש מסך תלוי על זרוע המאפשרת תזוזה אז זה פחות רלוונטי , אך אם יש לכם מסך שתלוי בצורה קבוע אשר לא ניתנת להזיזה חשוב לבדוק את גודל המיני מחשב והמרווח בין המסך לקיר.
 
9. האם כדאי לחכות? האם יש משהו חזק שעומד לצאת?
שאלה שתמיד עולה כאשר מתכוונים לרכוש מכשיר חדש כגון מחשב , סמארטפון או טאבלט, תמיד בודקים האם אמור לצאת בקרוב מכשיר חזק ואיכותי יותר?
התשובה היא שבעולם הטכנולוגיה תמיד יש משהו חדש ועוצמתי יותר שיושק בקרוב...
נכון להיום מעבדי הדור ה6 של אינטל המכוניים בקוד SKYLAKE הם המילה האחרונה , עם מעבד גרפי המכונה IRIS PRO , אבל תמיד יהיה משהו חדש יותר בכוונת.
אז השאלה היא כמה אתם רוצים לחכות , כי כאשר יצא משהו חדש יותר הוא גם יהיה יקר יותר , 
אז פשוט תגדירו לכם תקציב ותרכשו את מה שעומד בתקציב שלכם כרגע , המחיר לרוב ישאר זהה , רק החומרה תהיה חזקה יותר.
 
10. מחשב מיני PC מומלץ
אז כשאומרים מחשב מיני פיסי , השם הראשון שעולה זה INTEL NUC , אינטל נוק הוא באמת איכותי, אבל השוק הוצף לאחרונה במתחרים ראויים ממיטב החברות!
כגון:
Gigabyte Brix
Acer Build
HP , Lenovo, Dell ו ASUS גם הן הצטרפו למערכה, והזירה של מחשבי המיני פיסי , הולכת להיות הזירה החמה ביותר בעולם המיחשוב בשנים הקרובות , 
להמלצה ומחירים של המיני מחשבים המומלצים ביותר , לחצו על הקישור הבא...

X92 - 3GB/32GB

X98 Pro

Minix U9

MINIX Z83-4

Gigabyte Brix

Intel Nuc

Minix A2

RII i18

RII i25

 
תגיות: קודי 2018, קודי 17, קודי 18, קודי 19, סטרימר קודי, סטרימר 2019, קודי 2019, קודי חדש, התקנת קודי, קודי התקנה, התקנת סטרימר, צפייה ישירה, צפייה בקודי, עידן פלוס, הרחבות לקודי, הרחבות לסרטים, הרחבות לסדרות, הרחבות לערוצי ספורט, הרחבות לערוצי עידן פלוס, הרחבות כתוביות, סטרימר עידן פלוס, אבקסיס, סדרות טי וי, סדרות TV, sdarot tv, sdarottv, קודי קמיליון, קודי קאט, KODI CHAMELEON, KODI CAT, KODI 18, KODI 19, KODI 2019, KODI WIZARD, KODI ADD ON, KODI DOWNLOAD, סטרימר שיאומי, שיאומי, xiaomi mi box, mibox, mi box, שיומי, סטרימר שיומי סטרימר לנטפליקס, נטפליקס, Netflix, מנוי לנטפליקס, Netflix Box, Netflix user, נטפליקס חינם, התקנת נטפליקס, סדרות נטפליקס, סרטים נטפליקס, ערוצים נטפליקס, נטפליקס ילדים, נטפליקס ספורט, נטפליקס הרחבות.