קודי - קודי (KODI) הינה תוכנת מדיה סנטר בקוד פתוח המאפשרת צפיה לנגן קבצי מדיה שונים כגון : וידאו , מוזיקה, תמונות , משחקים ועוד. את תוכנת קודי ניתן להריץ על מגוון רב של מערכות הפעלה כגון:
ווינדוס , אנדרואיד , לינוקס, IOS ועוד....
תוכנת קודי עושה שימוש בממשק ה 3 מטר - 10-foot user interface - כלומר ממשק המותאם לטלוויזיות גדולות ומאפשר שימוש נוח ממרחק של 3 מטר .
יש לציין שתוכנת קודי בפני עצמה לא מספקת תכנים והיא תוכנה המשמשת להפעלת קבצי מדיה בלבד!
כל התכנים בהם ניתן לצפות בקודי הינם מצד שלישי , כלומר , קודי היא לא ספקית תוכן והתקנת תוכנת קודי זהה להתקנת מערכת הפעלה כמו אנדרואיד או ווינדוס ללא אפליקציות או הרחבות, כלומר , על מנת להשתמש בקודי ולהינות מכל התכנים שניתן לצפות באמצעותה , יש צורך להתקין " מאגרי הרחבות לקודי" ו"הרחבות וידאו לקודי".
הכח של תוכנת קודי נשאבת ממאגרי ההרחבות ומהרחבות הוידאו של צד שלישי , ישנם מפתחים מסביב לעולם שמשחררים הרחבות וידאו לתוכנת קודי , הרחבות אלו מאפשרות צפיה באינסוף תכנים מסביב לעולם.
ההרחבות לקודי הן בעצם מעין תוספים המאפשרים לתוכנת הקודי לשאוב תכנים ממאגרי תוכן מסביב לעולם.
בשורה התחתונה ,תוכנת קודי הופכת כמעט כל מכשיר כגון : סטרימר או מחשב מיני PC למרכז בידור ותוכן ביתי ברמה הגבוהה ביותר שאפשר לחשוב עליו, תוכנת קודי מאפשרת לצפון באינסוף תכנים מכל הזמנים בכל השפות מכל העולם וזמין 24/7/365 !
XBMC -שמה הקודם של תוכנת קודי הינו XBMC שזה קיצור של XBOX MEDIA CENETER , קודי התחילה את דרכה כתוכנת מדיה סנטר של מכשיר ה XBOX ובעצם איפשרה לנגן קבצי מדיה באמצעות מכשיר ה XBOX , החידוש שקודי הביא היא האפשרות לבצע סטרימינג ממאגר מדיה חיצוני , כלומר , ניתן היה להגדיר את הדיסק הקשיח במחשב הביתי כמקור מדיה וניתן בעצם לבצע סטרימינג לXBOX ישירות מהדיסק הקשיח על גבי הרשת הביתית ולצפות בתכנים מהמחשב הביתי ישירות על גבי מסך הטלוויזיה באמצעות הXBOX ללא צורך בחיבור כבלים וכל זאת באמצעות ה XBMC (קודי) על גבי הרשת הביתית, הטכנולוגיה הזו הלכה והתפתחה ע"י מפתחי צד שלישי מסביב לעולם והשימוש של קודי היום בעצם מבוסס על הטכנולוגיה של ביצוע סטרימינג ממקור חיצוני.
כך ניתן להבין בעצם כיצד ההרחבות צד שלישי מאפשרות צפיה במגוון תכנים בקודי , כמו שהגדרנו את הדיסק הקשיח כמקור מדיה למשיכת תכנים , כך ניתן בעצם להגדיר כל מאגר מידע כך שתוכנת קודי תוכל למשוך ממנו תוכן , והשימוש בטכנולוגיה הזו בעצם הפך את תוכנת קודי למה שהיא היום!
קודי - סניור - קודי סניור הינו אתר מידע למשתמשי קודי, באתר תוכלו למצא כלי עזר להתקנת קודי כגון הרחבות לקודי,הרחבות סרטים לקודי,הרחבות סדרות, טלוויזיה, ילדים ועוד, בנוסף האתר מסקר הרחבות וחדשות בנושא קודי
לאחרונה המפתח קובי סניור שיחרר מספר כלים שמשנים את כל כל התמונה בשימוש בתוכנת קודי הכלים כוללים מאגר הרחבות , כלי התקנת קודי בקליק ומגוון כלים לשימוש קל ופשוט בתוכנת הקודי , מומלץ ביותר.
קודי - רביבו - קודי רביבו הינו אתר מידע למשתמשי קודי , באתר זה תוכלו למצא מגוון מדריכים בנושא קודי , המלצות וסקירות על הרחבות לקודי בנושאים שונים , סקירת מכשירים לקודי וכן תמיכה בהתקנת קודי
אבקסיס - אבי אבקסיס הינו אחד מהמפתחים המרכזיים לתוכנת הקודי בעברית , הוויזרד שלו שנקרא על שמו ABEKSIS הינו אחד מהוויזרדים הנפוצים ביותר בקרב משתמשי הקודי בישראל , הוויזרד מאפשר לבצע התקנה מלאה של קודי עם כל ההרחבות בלחיצת כפתור. ניתן גם להתקין רק את הסקין שלו ולעצב מחדש את מראה הקודי שלכם , לאבי אבקסיס יש גם מאגר הרחבות משלו הכולל מגוון רחב של הרחבות עם תכנים שונים
גידי שחר - גידי שחר הינו אחד מהחלוצים בתחום הקודי בישראל , נחשב לאחד המנטורים הגדולים בתחום , וחתום על הפצת הקודי בשיראל תוך שחרור סרטוני הדרכה להתקנת קודי בעברית שזכו לעשרות אלפי צפיות ביוטיוב , לא מכבר השיק אתר אינטרנט המאגד בתוכו את מיטב סרטוני ההדרכה להתקנת קודי בעברית .
הרחבות - הרחבות לקודי הן בעצם מעין " תוספים" או "אפליקציות" שמתלבשות על מערכת הקודי , מערכת הקודי היא בעצם מעין " מערכת הפעלה" וההרחבות הן בעצם מה שמניעות אותה כמו שמתקינים אפליקציות למערכת האנדרואיד , על אותו משקל הן ההרחבות של הקודי , ישנם סוגים שונים של הרחבות - הרחבות תוכנה , הרחבות מוזיקה ,מזג אויר , וכן הרחבות המאפשרות לשנות את העיצוב וההתנהגות של הקודי שלכם כמעט בכל צורה אפשרית.
רוב ההרחבות הן פיתוחים של " צד שלישי" ולא של מפתחי הקודי עצמם , ניתן לצפות בתכנים שונים באמצעות הקודי ע"י הורדת מאגרי הרחבות ומתוכן להתקין הרחבות וידאו , יש לוודא שההרחבות שאתם מתקינים אינן מפרות זכויות יוצרים!
טלוויזיה חיה - באמצעות תוכנת קודי ניתן לצפות באלפי ערוצים בשידור חי מסביב לעולם ואפילו להקליט חלק מהם ע"ג הדיסק הקשיח שלכם , להסברים לגבי האפשרות הזו בקודי ריכזנו כמה מדריכים בנושא:
REPO - REPOSITORIES - מאגרי הרחבות - מאגר הרחבות הוא בעצם מעין " חנות אפליקציות " , התקנת מאגר הרחבות מאפשרת גישה להתקנת מגוון רחב של הרחבות מתוך המאגר , על מנת להתקין הרחבות כגון הרחבות וידאו וכו' יש צורך בהתקנת מאגר הרחבות בקודי, דוגמאות למאגרי הרחבות פופולריים בעברית:
אבקסיס, סניור,קודי ישראל ,THE VIBE, ועוד....
קודי בילד / וויזרד - נהוג לכנות בשם "בילד" או "וויזרד" , קובץ התקנה אשר מבצע התקנה אוטומטית של מספר פיצ'רים והרחבות בו זמנית בצורה אוטומטית על גבי הקודי , לדוגמא " הוויזרד של אבקסיס" או " הוויזרד של סניור" .
ברגע שמפעילים אותם תוך כמה דקות מותקנים על הקודי שלכם הגדרות , מעטפת והרחבות וידאו ותוכנה באופן אוטומטי, כך שתוך מספר דקות הקודי שלכם עובד פיקס ללא צורך בהתעסקות מיותרת עם התקנות והגדרות שונות.
מעטפת - סקין לקודי -סקין או מעטפת לקודי זהו הממשק העיצובי של הקודי , תוכנת הקודי מאפשרת לשנות בלחיצת כפתור את כל ממשק העיצוב והשימוש של הקודי , באמצעות מנוע גרפי שמוטמע במערכת של תוכנת הקודי , ניתן להתקין את אחד מהסקינים מתוך מאגר של עשרות סקינים שונים שפותחו ע"י גורמי צד שלישי וכך בעצם להתאים את הקודי את המראה שלו בהתאם למה שמצא חן בעיניכם.
סטרימר - סטרימר הוא הגדרה כללית למכשירים שמאפשרים ניגון והזרמת מדיה והפעלת תוכנות ואפליקציות ,בניהן תוכנת קודי , לרוב הכינוי מתייחס למכשירים שמריצים את מערכת ההפעלה אנדרואיד , אולם לאחרונה נוספו לקטגוריה הזו גם נגני קודי המריצים את מערכת ההפעלה OPENELEC ו WINDOWS .
סטרימר הוא מכשיר שבעצם הופך כל טלוויזיה לחכמה ללא הצורך להשקיע עשרות אלפי שקלים, במבחן העלות מול תועלת יש להעדיף תמיד לרכוש טלוויזיה " לא חכמה" בעלת איכות צפיה + סטרימר איכותי , מאשר לרכוש "SMART TV" , וזאת מכיוון שמכשירי הסטרימרים מגיעים עם משאבי חומרה הרבה יותר חזקים מכל טלוויזיה חכמה.
ברוב הטלוויזיות החכמות מותקן מעבד חלש מאוד וזיכרון RAM נמוך ביותר , כך שלא ניתן להשתמש בהן להרצת אפליקציות חוץ מקצת יוטיוב וגם זה לרוב נתקע, תוכלו לשאול עשרות אנשים שרכשו טלוויזיה "חכמה " של LG או סמסונג , שבפרסומת מבטיחים הרים וגבעות ובסופו של דבר מקבלים ממשק לא נוח , מבחר מצומצם ביותר של אפליקציות ובקושי 2-3 אפליקציות תומכות בעברית , כך שטלוויזיה חכמה זה לא יותר מבלוף שיווקי , והרכישה הנכונה עבור רוב הקונים הוא טלוויזיה "לא חכמה" + סטרימר שמאפשר להתקין קודי ועוד עשרות אפליקציות כולל כאלה בעברית!
בגדול כאמור עולם הסטרימרים מתחלק ל 3 קבוצות עיקריות , כפי שציינו בהתחלה רוב המכשירים מריצים אנדרואיד, חלק מהסטרימרים מריצים ווינדוס ( לעיתים מכונים מחשבי מיני PC מכיוון שהם קטנים ובעלי יכולת של PC בגודל סטנדרטי) , מכשירי ווינדוס לרוב יקרים יותר מכיוון שהם זקוקים למשאבי חומרה חזקים יותר על מנת להריץ את מערכת ההפעלה של WINDOWS , והקטגוריה השלישית והמומלצת ביותר למי שמחפש מכשיר להרצת קודי אלו סטרימרים נגני קודי המופעלים באמצעות מערכת ההפעלה OPENELEC שזוהיא בעצם גרסת לינוקס שמאפשרת הפעלה נקיה של קודי בלבד.
מיני PC - אם עד היום היינו רגילים למחשבים עם מארז מפלצתי שתופס לנו חצי שולחן , אז המהפך שקרה לטושיבה בומבה הגיע גם לתחום המחשבים , כמו שהטלוויזיות בומבה שתפסו חצי סלון התכווצו והיום יש לנו טלוויזיות LED בעובי של תמונה ומשקל של נוצה , אז גם עולם המחשבים עבר מהפך והמחשב הטוב והמוכר התכווץ למימדים הרבה יותר קטנים , היום שוק המחשבים מתקדם בצעדי ענק למחשבי מיני PC קטנים , מדובר במחשבים בגודל של סטרימר שאודות לטכנולוגיית הננו מאפשרים לייצר חלקי חומרה בגודל הרבה יותר קטן ממה שהכרנו , חלקים אלה גם מייצרים הרבה פחות חום מאשר בעבר ולכן אין צורך במאוורר ופתרונות קירור שונים , כך שבסופו של יום ניתן לרכוש היום במחיר כמעט זהה למחשב נייח רגיל מחשב מיני PC בעל ביצועים זהים וגודל של עשירית ממחשב שולחני רגיל.
המחשבים האלו מגיעים עם שלל מעבדים החל מסלרון ועד i7 עוצמתי עם זיכרון DDR4 , דיסק אחסון SSD , כרטיסי מסך חזקים ועוד שלל פיצ'רים שמצדקים את המעבר למחשבים קטנים על חשבון המחשבים הישנים והבומבסטיים!
אל תתבלבלו , דובר במחשב לכל דבר שמספק ביצועים זהים לכל מחשב שולחנים והיתרון הגדול הוא הניידות והחסכון במקום!
מיניקס MINIX – החברה הנחשבת ליצרנית סטרימרים המובילה בעולם כיום , החברה מתמחה בייצור סטרימרים לקודי וקופסאות טלוויזיה החל משנת 2008 , רוב המכשירים של החברה מבוססים על מעבדים של חברת אמלוג'יק , וישנם גם דגמים המבוססים על מעבדי אטום של אינטל.
המוצרים של החברה יקרים באופן יחסי משאר המתחרות בשוק , מדובר במכשירים אמינים ואיכותיים מאוד , ומכאן גם מחירם הגבוהה.
עם עליית הכח של תוכנת קודי בשנים האחרונות , קמו מתחרות רבות המייצרות אינסוף דגמים של סטרימרים לקודי , חלקם טובים יותר וחלקם טובים פחות, אחת המתחרות הבולטות של MINIX זו חברת TRONSMART שהשיקה לאחרונה מספר דגמים מעולים שלא יורדים ברמת האיכות והאמינות שלהם ממכשירי הקודי של חברת MINIX ונמכרים במחירים נמוכים בכ 20-30%.
טרונסמארט TRONSMART – כפי שציינו קודם , חברת TRONSMART נחשבת היום למתחרה מספר 1 של חברת MINIX, חברת טרונסמרט נוסדה בשנת 2013 והיא מתמחה בייצור של מטענים מהירים לפלאפונים ובקופסאות טלוויזיה – סטרימרים לקודי ואביזרים נלווים כגון שלטי אוויר ובקרי משחק.
חברת TRONSMART לא מפסיקה להפתיעה עם מוצרים איכותיים במחירים סבירים והסטרימרים לקודי שלהם נמכרים בהיקפים גבוהים בכל העולם.
לאתר הרשמי של חברת TRONSMART: http://www.tronsmart.com/home-video
THE VIBE – דה וויב היא קבוצה של מפתחים שהתאגדו יחדיו ומפחים כלי עזר מגוונים למשתמשי הקודי או כפי שהם מגדירים את עצמם באתר הרשמי שלהם:
" THE VIBE היא קבוצה ישראלית שהוקמה במטרה של שירות ציבור המשתמשים בתוכנת הקודי ברחבי העולם
THE VIBE מציעה פתרון מושלם לתוכנת הקודי תחת מאגר הרחבות עדכני ואיכותי המונה הרחבות וידאו, מעטפת, תוכנה, שירותים, כתוביות ועוד. כמו כן מאגר ההרחבות שלנו מונה מאגרי הרחבות פופלארים ומומלצים אשר יכולים להשלים ולהעצים את חווית השימוש של המשתמשים. צוות THE VIBE מנוהל בידי אנשי מקצוע ממגוון תחומי פעילות בעלי ידע וניסיון רב שנים. ההרחבות ומאגרי ההרחבות במאגרינו נבדקו על פני תקופת זמן במספר מכשירים רב, ובמגוון מערכות הפעלה שונות וזאת בכדי לוודא שהן אכן פועלות כנדרש וכמצופה. אין אנו דוגלים בהעמסת הרחבות אנו מאמינים באיכות!
האתר הוקם במטרה לרכז עבורכם בצורה מסודרת וקלה מדריכי וידאו, WIKI , פיתוחי תוכנה אישיים של הצוות וכמובן שאת כל אלו ניתן למצוא במאגר ההרחבות שלנו שניתן להורדה בצורה קלה מדף הבית. "
לאתר הרשמי : http://www.the-vibe.co.il/
קודי ישראל – הקהילה הגדולה בישראל למשתמשי תוכנת הקודי בישראל , הקבוצה מפעילה אתר אינטרנט המהווה פורום שאלות ותשובות בנושא קודי בעברית , וכן קבוצת פייסבוק המונה כמעל 40 אלף חברים וגם שם עוסקים בחדשות קודי , טיפים לקודי , הרחבות לקודי ועוד...
לאתר הרשמי של קודי ישראל : http://kodisrael.co.il/
אופנאלק – OPENELEC - ר"ת של Open Embedded Linux Entertainment Center , שם קצת ארוך , אבל זה ללא ספק מערכת ההפעלה הטובה ביותר שיצאה אי פעם להפעלת קודי!
למרות השם הארוך , השימוש של המערכת הוא פשוט מאוד , מדובר על מערכת שהיא פשוט קודי בלבד המבוסס על לינוקס, כלומר , כאשר מתקינים את מע' ההפעלה OPENELEC על המכשיר שלכם המכשיר שלכם הופך למפלצת מדיה ביתית שמריצה קודי בלבד!
התוכנה היא מאוד קלילה יחסית לכל מערכות ההפעלה הקיימות בשוק כגון אנדרואיד או ווינדוס , ולכן גם מכשיר עם ביצועים בינוניים יהפך באמצעות אופנאלק למפלצת קודי אמיתית.
אז מה בעצם היתרון של OPENELEC?
כמובן שאתם יכולים להתקין קודי על כל מחשב הפועל על ווינדוס או סטרימר אנדרואיד , אבל , הקודי שלכם לעולם לא יהיה מהיר ויציב כמו OPENELEC , מכיוון שבניגוד למערכות ההפעלה המוכרות שנבנו על מנת לתת פיתרון מולטי טאסקינק לביצוע מספר רב של משימות , ובאופן טבעי הן הרבה יותר כבדות ומסורבלות ומריצות תוכנות שונות ברקע שגוזלות משאבים רבים מהמכשיר שלכם , ולכן גם הקודי יפעל בצורה איטית יחסית לאופנאלק !
תוכנת OPENELEC פותחה לצורך אחד בלבד ולמטרה אחת בלבד וזה הדבר ש OPENELEC עושה בצורה הטובה ביותר וזה – הפעלת קודי!
כאמור , OPENELEC היא תוכנה קלילה ומהירה , המאפשרת למכשיר שלכם לבצע BOOT ( זמן הפעלה מרגע פתיחת המכשיר ) תוך ממוצע של 5 – 10 שניות בלבד!
כמו כן , עדכון התוכנה וכל ההגדרות מבוצע מתוך ממשק הOPENELEC ללא צורך בשימוש בכלים חיצוניים ( כולל הגדרות וידאו , שמע , רשת וכו'...)
בתוכנת OPENELEC משתמשים היום מעל 450,000 משתמשים מסביב לעולם , לאחרונה התוכנה זכתה בפרס תוכנת המקור הפתוח הטובה ביותר לשנת 2014, בפרוייקט אופנאלק מועסקים מעל 65 מפתחים.
לאחרונה חלק מהמפתחים נטשו לטובת פרוייקט מתחרה שנקרא LibreELEC
לאתר הרשמי של OPENELEC: http://openelec.tv/
ליבראלק – - LibreELEC במרץ 2016 הוכרזה ההתפצלות של פרוייקט OPENELEC וחלק מהמפתחים נטשו ועזבו את הפרוייקט של OPENELEC סיבת הפיצול שהוכרזה היא בשל " חילוקי דעות יצירתיים".
וכך במרץ 2016 הושק הפרוייקט המתחרה של OPENELEC שנקרא LibreELEC .
כאמור הפרוייקט החדש LibreELEC הוא רק בחיתולים וקורם עור וגידים , אבל אין ספק שצפוי לנו קרב מעניין בהמשך ... אז בהחלט יש למה לצפות!
לאתר הרשמי : https://libreelec.tv/
אנדרואיד – ANDROID היא מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר בעולם היום והיא מיועדת לסמארטפונים , טאבלטים , שעונים חכמים , סטרימרים , טלוויזיות חכמות , מערכות סטריאו לרכב , ועוד....
פרוייקט אנדרואיד התחיל בשנת 2003 על ידי חברת סטארט אפ ונרכשה ע"י חברת גוגל העולמית בשנת 2005 והיום 70% מהסמארטפונים והסטרימרים מופעלים ע"י מערכת ההפעלה אנדרואיד.
נכון להיום יש למערכת ההפעלה אנדרואיד מעל 2 מיליון אפליקציות להורדה, ביניהן תוכנת קודי!
כאמור ,סטרימרים לקודי המופעלים באמצעות אנדרואיד הם הנפוצים ביותר כיום.
TV BOX – קופסאת טלוויזיה הוא כינוי לסטרימר , בחו"ל נהוג לכנות את הסטרימרים כ טיוי בוקס , כלומר קופסאת טלוויזיה המאפשרת להפוך כל מסך LCD או LED לטלוויזיה חכמה או SMART TV , ומאפשר צפיה בתכנים והורדת אפליקציות כגון YOUTUBE , גלישה באינטרנט ועוד.
היתרונות ב TV BOX על פני סמארט טיוי הן:
א. מחיר – סטרימר או TV BOX הוא הרבה יותר זול מ SMART TV
ב. חומרה וביצועים – לסטרימר או TV BOX יש לרוב חומרה הרבה יותר חזקה מאשר בטלוויזיה חכמה
ג. גמישות ויכולת שדרוג – בניגוד ל SMART TV שאתם תקועים איתה לכל החיים אחרי שרכשתם אותה בעשרות אלפי שקלים , במחיר של כמה מאות שקלים ניתן לשדרג כל פעם לסטרימר יותר חזק ע"פ הצורך. בנוסף רכישת סטרימר תשדרג כל טלוויזיה ותעניק לה את היכולות שיש לטלוויזיה חכמה ( ברמה הרבה יותר גבוהה) , ללא צורך בהשקעת עשרות אלפי שקלים ברכישת טלוויזיה חדשה!
ד. סיכום - לכן אם השיקול שלכם הוא TV BOX או SMART TV - בלי לחשוב פעמיים לכו על TV BOX!!!!!
HELIX – גרסה 14 של קודי
JARVIS – גרסה 16 של קודי – הגרסה היציסה והמעודכנת ביותר כיום
ISENGARD - גרסה 15 של קודי
KRYPTON – גרסה 17 – הגרסה העתידית של קודי , נמצאת כעת בשלבי בטא , תושק בחודשים הקרובים בגרסה סופית ומביאה איתה שינויים וחידושים רבים הכוללים שינוי עיצוב מהפכני בממשק הבסיסי של קודי ועוד מגוון אפשרויות חדשות ומפתיעות !
יש לציין שגרסה 17 של קודי תתמוך אך ורק במכשירים שמריצים מערכת הפעלה אנדרואיד 5 ומעלה!
וכמובן גם WINDOWS , OPENELEC , LIBRELEC
APK – סיומת של קובץ אפליקציה מקומפל של אנדרואיד , כלומר אם נרצה להתקין קובץ חיצוני למע' האנדרואיד , הסיומת שלו תהיה APK , כלומר אם אנחנו לא מורידים קובץ אפליקציה רשמי מחנות האפליקציות של גוגל , סיומת הקובץ שנקבל הוא APK , על מנת להתקין קבצי APK יש צורך לפתוח את הגדרות האבטחה של מכשיר האנדרואיד , כך שתתאפשר האופציה להתקין אפליקציות צד שלישי.
את תוכנת קודי ניתן להוריד מחנות האפליקציות של גוגל , או להתקין באמצעות קובץ APK.
ZIP – קובץ או מספר קבצים שמכווצים לקובץ אחד , כיום מערכות ההפעלה יודעות לקרא גם קבצים מתוך קובץ מכווץ ARCHIVE , לרוב כאשר נרצה להתקין מאגרי הרחבות לקודי , סיומת הקובץ תהיה ZIP , כך גם בקודי ישנה אופציה להתקנת מאגרי הרחבות מקובץ ZIP.
CPU – קיצור של
CENTRAL PROCESSING UNIT , כלומר יחידת העיבוד המרכזית של הסטרימר קודי שלכם , או במילים אחרות
CPU זה כינוי למעבד , לב ליבו של הסטרימר קודי שלכם והגורם העיקרי לביצועי הסטרימר קודי שלכם.
ניתן למצא בשוק מגוון רחב של דגמים של סטרימרים לקודי עם מגוון רחב של מעבדים , לרוב הם נמדדים במספר ליבות –
DUAL CORE – 2 ליבות ,
QUAD CORE – 4 ליבות ,
OCTA CORE – 8 ליבות.
נתון נוסף לדירוג עוצמת המעבד של סטרימר הקודי שלכם הוא מהירות השעון שנמדדת במהירות שעון של
GHZ ג'יגהרץ.
לרוב , כמה שיותר – זה יותר טוב.. אבל לא תמיד!
מספר ליבות ומהירות שעון הם הנתנונים המספריים היבשים , אבל אל תתבלבלו ישנם גורמים שונים מסביב שמשפיעים על עוצמת המעבד , ולרוב מעבדי
INTEL כמו זה שנמצא במיני
PC או בסטרימר קודי כמו
TV MONSTER 3 מדגם
N3000 או
N3150 הם הרבה יותר חזקים מהרבה מעבדים אחרים הקיימים בשוק!
לכן יש לבדוק הרבה גורמים מסביב כגון מי היצרן ומה ערכת השבבים והטכנולוגיות שמשולבות במעבד.
לכל יצרן ולכל סוג מעבד יש את החולשות והחוזקות שלו , לרוב נמצא בסטרימרים לקודי מעבדים ממספר יצרנים עיקריים :
AMLOGIC (AML), Rockchip, Intel.
לדוגמא – לרוב מעבדי אינטל הם חזקים ביותר , אולם , על מעבדי אינטל לרוב לא נמצא יציאת סאונד אופטית מפני שכרטיס הקול מובנה בלוח של המעבד, מצד שני מעבדי אמלוגיק ורוקציפ למרות שהם נחשבים יותר חלשים מאינטל , לרוב יהיו להם יציאה אופטית .
כך שישנם סוגים שונים של מעבדים לסטרימרים לקודי , לכל מעבד היתרונות והחסרונות שלו ולכל אחד יש את הסטרימר קודי שמתאים ביותר עבורו!
GPU – כמו ש
CPU זה יחידת העיבוד המרכזית ,
GPU זה יחידת העיבוד הגראפית המרכזית
GRAPHIC PROCESSING UNIT , גם פה נמצא סוגים שונים של מעבדים עם מספר שונה של ליבות ומהירות שעון...גם פה לרוב , יותר זה יותר טוב , וככל שהנתונים היבשים יהיו יותר גבוהים הסטרימר קודי שלכם יהיה יותר חזק ויציג תמונה חדה חלקה ויפה יותר בעלת רזולוציה גבוהה יותר כגון
K4....
עוצמת המעבד הגרפי קריטית יותר כאשר נרצה להריץ משחקים כבדים וגרפיקה כבדה על הסטרימר קודי שלנו.
RAM –
RANDOM ACCESS MEMORY זיכרון ראם , זהו כמות הזיכרון הפנוי על הסטרימר קודי שלכם לאחסון זיכרון זמני , ככל שיש לסטרימר קודי שלכם יותר זיכרון
RAM , כך יש לו יותר מקום לאחסון נתונים באופן מיידי , המשמעות – מכשיר חזק יותר ומהיר יותר.
רוב האפליקציות ובעיקר משחקים ואפליקציות כבדות ומשימות מרובות בו זמנית (מולטיטאסקינג) , דורשות אחסון זמני של הרבה מאוד נתונים , אם אין מספיק זיכרון , הסטרימר קודי שלכם יתחיל לגמגם וירוץ בבאיכות ירודה עם לאגים בהרצת וידאו וביצועים כלליים איטיים ונמוכים, ככל שלמכשיר שלכם תהיה כמות זיכרון
RAM גבוהה יותר , כך המכשיר יהיה איכותי יותר , חזק ומהיר יותר!
לרוב נמליץ על מכשירים עם 2 ג'יגהבייט זיכרון לפחות , אולם , ישנם מכשירים כגון ה
3 KBOX שמריצים את תוכנה הקודי בלבד, כך שאין צורך ביותר מ 1
GB זיכרון , והוא מציג ביצועים מעולים גם עם כמות זו של זיכרון!
בגדול ניתן לחלק זאת כך:
סטרימר קודי
OPENELEC – מינימום
GB1 זיכרון , סטרימר קודי אנדרואיד – מינימום
GB2 זיכרון, סטרימר קודי וינדוס – מינימום
GB4 זיכרון.
יש לסייג ולומר , הכלב התם לדרישות וצרכי הלקוח , ישנם מכשירים שונים עם יתרונות שונים ובמחירים שונים , וכאשר קונים יש לקחת עוד דברים בחשבון , כגון עלות מול תועלת , מחיר המכשיר , צרכי הלקוח , זמן אחריות , אמינות , שירות , עמידות והתאמתו לטווח הרחוק...
כגון מכשירי אנדרואיד , יש לקחת בחשבון שבקרוב תצא גרסה 17 לתוכנת קודי , וסטרימרים לקודי שמריצים גרסת אנדרואיד נמוכה מאנדרואיד 5 לא תוכל להריץ את קודי 17, כך שמומלץ לרכוש סטרימר קודי עם גרסת אנדרואיד 5 ומעלה , כגון
MINIX 1U וכו'....
HDMI –MULTIMEDIA INTERFACE HIGH DEFINITION – רוב הסטרימרים לקודי הקיימים בשוק תומכים ביציאת וידאו מסוג
HDMI המאפשרת שידור אות וידאו באיכות
FULL HD , כלומר ברזולוציה גבוהה הנתמכת ע"י טלוויזיות מתקדמות כגון
LCD ו
LED , התקן של
HDMI מחליף את תקן ה
RCA ששייך להיסטוריה ( 3 כבלים אדום לבן צהוב – 2 יציאות סאונד סטריאו ויציאת וידאו צהובה) , כבל
HDMI מאפשר לשדר גם וידאו וגם סאונד באיכות גבוהה באותו כבל!
רוב הסטרימרים קודי מגיעים היום עם יציאת
HDMI גרסה
B1.4 התומכת ברזולוציה עד 3840
X2160 הנקראת גם
K4 או
ULTRA HD , עם תמיכה של עד 30
FPS פריימים לשניה .
בקרוב נראה דגמי סטרימרים קודי עם גרסת
HDMI 2.0 המציגים יכולת
K4 60
FPS באיכות 10
BIT! ובהמשך יגיעו גם סטרימרים לקודי עם יכולת הקלטה!
USB – קיצור של UNIVERSAL SERIAL BUS - תקן אחיד לחיבור התקנים חיצוניים למחשב שהושק בשנת 1990, ה
USB מאפשר חיבור של התקנים שונים למחשב כגון: דיסק או קי , בקרי משחק , דיסקים חיצוניים , צורבים , מקלדות , עכברים עוד עוד ועוד....היתרון ב
USB שאינו מצריך התקנת דרייבר מסויים ומדובר בהתקני
PLUG AND PLAY – בשל האחידות , אין צורך בהתקנות מיותרות שמסרבלות את השימוש.
רוב הסטרימרים קודי כיום מגיעים עם תקן
USB 2.0 , מכשירים איכותים חזקים ויוקרתיים יותר מגיעים עם תקן 3.0
USB , שהוא חזק אמין יציב ומהיר יותר ומאפשר העברת נתונים בעלי נפח גדול במהירות הרבה יותר גבוהה.
כניסת 3.0
USB לרוב היא בצבע כחול , ובעתיד היא תהיה הסטנדרט ברוב המכשירים.
לאחרונה ניתן למצא גם מכשירים המצויידים בכניסות
USB 3.1 , שהוא תקן חדיש ומהיר יותר ובעל כניסה פיזית שונה וקטנה יותר מה
USB הסטנדרטיים שאנחנו מכירים היום במכשירי הסטרימרים לקודי.
כתבות בנושא :
http://www.geektime.co.il/usb-type-c-and-usb-3-1-explained/
https://hwzone.co.il/usb-3-1-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A0%D7%95%D7%97-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%95%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%91-%D7%90%D7%A6%D7%9C%D7%9B%D7%9D/
http://www.extremetech.com/computing/197145-reversible-usb-type-c-finally-on-its-way-alongside-usb-3-1s-10gbit-performance
סאונד דיגיטלי (אופטי) – ברוב המגברים והרמקולים הישנים , אין יציאת
HDMI , כפי שציינו כבר , יציאת
HDMI , מאפשרת שידור אות סאונד ברזולוציה גבוהה + סאונד דיגיטלי המאפשר הפרדת ערוצים , מה שמאפשר בעצם איכות שמע בטכנולוגית סראונד ודולבי דיגיטל כך שבכל רמקול שומעים משהו אחר וכך בעצם שומעים את כל האפקטים בסרט כמו באולם קולנוע.
בעבר הייתה הפרדה בין שידור הוידאו והסאונד , במגברים כאלה לרוב נמצא כניסת סאונד אופטית (כבל עם ראש לייזר בצבע אדום) , למי שיש מגבר כזה ומעוניין לחבר את הסטרימר קודי שלו למגבר יש בעל כניסת סאונד אופטית , נמליץ לרכוש סטרימר קודי עם כניסת סאונד אופטית.
יש לציין שבסטרימרים עם מעבד אינטל לרוב לא נמצא כניסה אופטית מכיוון שיש יציאת
HDMI , כניסת סאונד אופטית נמצא לרוב בסטרימרים לקודי המבוססים על אנדרואיד או אופנאלק עם מעבד של חברת אמלוג'יק כגון מיניקס
U1 או
TRONSMART MX3
WIFI – ווייפיי הוא הכינוי לאינטרנט אלחוטי , נפתח ונציין שבמידה ואתם רוכשים סטרימר קודי ומעוניינים לנצל את מלא היכולת של הסטרימר קודי על מנת להזרים סאונד ווידאו , עדיף תמיד להשתמש באינטרנט קווי , עוצמת השידור של האינטרנט האלחוטי מושפעת מהרבה גורמים ומתאימה בעיקר לשימוש לגלישה בסיסית באינטרנט , שימוש בקודי ושימוש לצורך הזרמת סאונד ומדיה דורש העברה של כמות גדולה מאוד של נתונים בו זמנית, צריך לקחת בחשבון שהקבצי הוידאו של היום הינם באיכות של
FULL HD ו
K4 והם שוקלים עשרות
GB שעוברים על רוחב פס האינטרנט שלכם , לרוב כאשר נשתמש בוויפי לשימוש בקודי , החוויה שלנו לא תהיה מושלמת.
למי שרוצה למקסם את החוויה ולהנות מהסטרימר קודי שלו , נציע לרשת את כל הבית באינטרנט קווי , ניתן לבצע היום רישות של הבית באינטרנט קווי על מנת להנות מהסטרימר קודי בכל החדרים בבית בצורה חלקה ללא תקיעות ולאגים במחיר של החל מ 199 ₪ - השקעה חד פעמית לאורך זמן , לפרטים נוספים מלאו פרטים ונציג יחזור אליכם!
LAN – קיצור של Local Area Network , כלומר אינטרנט קווי , על מנת למקסם את החוויה וליהנות מצפיה מושלמת ללא תקיעות בסטרימר קודי שלכם , מומלץ ביותר להשתמש אך ורק באינטרנט קווי ולא באינטרנט אלחוטי
WIFI , ניתן היום לרשת את כל הבית באינטרנט קווי במחיר של החל מ 199 ₪ בלבד , מדובר בהשקעה חד פעמית שתשמש אתכם לאורך זמן!
בדגמי הסטרימר קודי החדשים של היום נוכל למצא תמיכה באינטרנט קווי של עד 1000
MB , כלומר העברה של
GB1 בשניה!
עם הטכנולוגיה שמתקדמת ורזולוצית הוידאו שהולכת ומשתפרת , על מנת שנוכל לצפות בוידאו באיכות
K4 , באיכות מקסימלית ולהינות משידור חלק ללא תקיעות , מומלץ להשתמש באינטרנט קווי וסטרימר קודי עם תמיכה במהירות אינטרנט עד 1000
MB , בנוסף כמובן נצטרך חבילת אינטרנט מתאימה וטלויזיה שתומכת באיכות של
K4!
לפרטים נוספים על רישות הבית באינטרנט קווי החל מ 199 ₪ - התקשרו עכשיו או השאירו פרטים!
Bluetooth – בלוטוס הוא תקן של פרוטוקול תקשורת אלחוטית לטווח קצר המאפשרת לחבר מכשירים ללא צורך בשימוש בכבלים , ניתן לחבר לסטרימר קודי התומך בבלוטוס מגוון של אביזרים תומכים כגון – שלטים , רמקולים , בקרי משחק , ועוד מגוון רחב של אביזרים , ברוב הסטרימרים קודים החדשים נוכל למצא תמיכה בבלוטוס גרסה 4 ומעלה.
SD/MMC Card Slot – רוב הסטרימרים קודי מבוססי אנדרואיד בשוק מצויידים בדר"כ בנפח אחסון מובנה של
GB8 או
GB16 , באמצעות חריץ הרחבה של כרטיס
SD ניתן להרחיב את נפח האחסון של הסטרימר קודי שלכם. לרוב נמצא כניסת כרטיס מיני
SD.
Firmware – קושחה היא בעצם תוכנה שהספק מלביש על גבי מערכת האנדרואיד המוכרת לנו ובכך הוא מעניק לכל סטרימר קודי של חברות שונות ממשק יחודי עם מגוון פיצ'רים ייחודיים.
AMLOGIC
ROCKCHIP
4K
FULL HD
WIFI
LAN
סאונד דיגיטלי (אופטי)
P1080
Bluetooth
SD/MMC Card Slot
Firmware
OTA Update
Launcher
Ultra HD 4K
HEVC