YES נגד HOT נגד סלקום TV נגד KODI נגד NETFLIX - מי ניצח?
האבולוציה של הקודי בישראל
בראשית היה ערוץ אחד, מאז הרבה מים עברו בנהר , והאבולוציה לא פסחה גם על עולם הטלויזיה והבידור,
זוכרים את התקופה שהיה רק ערוץ אחד בטלוויזיה, אי שם בשנות ה 80, בתקופה ההיא לא הייתה קיימת זכות הבחירה וצפינו במה שהחליטו עבורנו , עם הזמן , צץ ערוץ 2 הניסיוני אי שם בשנת 1986 ויחד איתו גם הצלחנו לקלוט בצורה פרוביזורית ובאיכות ירודה באמצעות האנטנה גם כמה ערוצים מהמזרח התיכון שהדומיננטי בהם היה ערוץ METV שסיפק לנו שעות של הנאה צרופה בדמותם של כוכבי ה WWF ( האחים וואן אריק ושות'),
באותה תקופה תמימה כל דקת שידור כזאת הייתה חוויה בלתי נשכחת.
עם התקדמות הדורות וזיהוי הפוטנציאל על ידי יזמים ומשווקים זריזים , החלו לצוץ שירותים שנקראו " כבלים פיראטים" - זאת הייתה חוויה שאין מישהו שנזכר בתקופה ההיא ( אם אתה בן 30 +) ולא מתרפק על גבי הנוסטלגיה וההתרגשות שהייתה באותה תקופה!
"הכבלים הפיראטים" שידרו שלל תכנים מהעולם כולל סרטים חדשים , תוכניות לילדים ותכנים למבוגרים בשעות הקטנות של הלילה , לצד סרטי אקשן עם שלל כוכבים מאותה תקופה כגון : צ'ק נוריס , צ'ארלס ברונסון , ברוס לי ושות'... כל סרט אז היה בצבע והחוויה של אותם זמנים היא בלתי נשכחת וכנראה שלא תשוב לעולם.
הכבלים הפיראטים היו מופעלים לרוב ע"י גורמים מפוקפקים ( ראה את "חלבי" מהתכנית שנות ה 80) , ודמי המנוי שולמו כמובן " במזומן"!
רוב התכנים היו מבוססים על תכנים שהושכרו מספריות הוידאו (שפרחו גם הן באותה תקופה) ושודרו דרך הכבלים הפיראטים.
האושר הכי גדול בזמנו היה , לקלוט "בחוואה" שידורים של כבלים פיראטיים מהשכן שמשלם! https://youtu.be/cOCffZEZVD0 http://nostalgia.co.il/%D7%AA%D7%A9%D7%93%D7%99%D7%A8-%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%9B%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%90%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D/ נקודה למחשבה -
אין חדש תחת השמש וההיסטוריה חוזרת על עצמה פשוט בצורה שונה ואם קראתם את ההקדמה זה קצת הזכיר לכם משהו ...
הכלים הפיראטיים הם בדיוק ה "קודי" של ימינו , זוהי רק הערת אגב, ותיכף נחזור לדון בזה :)
השנים חלפו להם ,משרד התקשורת נלחם בתופעה הפורחת של שידורי הכבלים הפיראטים והם החליטו למסד את פעולת הטלוויזיה בכבלים, ואת מקומם של הכבלים הפיראטיים החליפו 5 חברות שזכו במכרז ובכל אזור בארץ פעל מונופול אחר שפעל תחת פיקוח של משרד התקשורת.
השמות האלו בטוח מצלצלים לכם באוזן ע"פ אזור המגורים בו גדלתם:
מת"ב , תבל , ערוצי זהב, גוונים , עידן - אלו חמשת החברות שדירו את אותם ערוצים בדיוק , אבל עם ציוד קצה וממשק קצת שונה ותמיד היה נדמה שאצל החברה המתחרה יש " חומר " יותר טוב....
בשנת 2005 אוחדו כל חברות הכלים למותג אחד , כפי שאנחנו מכירים אותו עד היום - הלו הוא חברת HOT!
בשנת 2000 הצטרפה לשוק הטלוויזיה הרב ערוצית חברת הלווין YES ונכנסה לתחרות עם חברות הכבלים , שידורי YES נקלטים ע"י צלחות לווין בגג הבניין , בניגוד לתשית תת קרקעית בשידורי הכבלים.
בשנת 2004 הקימה מדינת ישראל את פרוייקט עידן+ שהבטיח הרבה ובפועל מדובר בכישלון טוטאלי שהבטיח קליטת עשרות ערוצים חינם , ובפועל אזורי הקליטה הם מאוד מצומצמים , באיכות ירודה ויש צורך ברכישת ממיר מיוחד - שלרוב לא עושה את העבודה.
בשנת 2014 הצטרפה חברת סלקום TV לתחרות וגם היא משדרת תכנים ללקוחותיה בדמות של ערוצים ותכני VOD.
אז כמו שציינו בהתחלה , עולמו כנמנהגו נוהג , ותמיד צצות אלטרנטיבות לשידורי הטלוויזיה הקונבנצוינאליים , אז בהמשך הפוסט שלנו היום , נבחן מהם האלטרנטיבות העומדות בפני הצרכן הישראלי מבחינת צפייה בתוכן בטלווייזיה , נעשה השוואת מחירים וחבילות בין YES, HOT, סלקום TV , נטפליקס , קודי ועוד... ונבדוק מה עדיף למי ואילו אלטרנטיבות עומדות בפנינו!
אז בגדול המגמה היום של רוב הצרכנים היא באמת לנטוש את 2 המונופוליסטים העיקריים בתחום , מי שהיה פעם החלוץ שהציל אותנו מהדיקטטורה המונופוליסטית של ערוץ 1 גדל והפך למפלצת מונופוליסטית דו ראשית בדמותן של 2 החברות השולטות כיום בשוק הטלוויזיה הדו ערוצים - YES ו HOT.
בזמן שטלוויזיה אמורה להיות משהו חופשי בשביל כולם , ללא הבדלי מעמדות גזע מין או מצב סוציואקונומי , העגנו למצב שלקוחות מצאו את עצמם משלמים עשרות ומאות שקלים בחודש על סליחה על הביטוי "פאקינג צפיה בטלויזיה" , והבעיה שנוצרה היא שכן , מציעים לך חבילת בסיס מוזלת , אבל היא כוללת שלל תכנים מהודו , פאקיסטאן ואה כן שחכנו את נאשה קינו והערוץ בגרוזינית, כך שמרבית הלקוחות משלמים על תכנים שהם בכלל לא צופים ולא מעוניינים לצפות בהם, או במילים אחרות , מתי זפזפתם לצד הצפוני של הממיר אי שם בערוצים התלת ספרתיים? אם התשובה היא אף פעם , אז סימן שאתם הרוב הממוצע.
הבעיה מתחילה שכאשר אתם כן רוצים לצפות בערוצים שכן מעניינים אתכם , הם כבר עולים כסף , אז תוסיפו תשלום על "חבילת ילדים" ותוסיפו תשלום על " חבילת סרטים" ותוסיפו תשלום על "חבילת ספורט" ותוסיפו תשלום על " חבילת סדרות" , ולא רק זה , אלא גם תכנים שבעבר שודרו בחינם כגון אולימפיאדה , ליגה ישראלית בכדורגל ושידורים ישירים למיניהם הפכו לשידורים "בתשלום נוסף" , וכל מה שנשאר במסגרת ה"חינם" , זה שידורים חוזרים משנת אנטיוכוס ותקצירים למיניהם....
כך שגם מי שיתחיל עם חבילה צרה , ימצא את עצמו מהר מאוד מגיעה לחבילה רחבה מאוד שעליה הוא ישלם לא פחות מ 300 שקלים בחודש ומעלה!
כעת אחרי ההקדמה ה "קצרה" שלנו , נבחן אילו אופציות עומדות בפני הצרכן הישראלי הממוצע בכל הנוגע לצפיה בטלוויזיה.
והשורה התחתונה , שכבר לא חייבים לשלם מאות שקלים בחודש , על מנת לצפות בטלוויזיה ! HOT - הוט!
חברת HOT מציעה מגוון מלולי מנוי בטווח מחירים של 120 ש"ח - 249 ש"ח
120 ש"ח לחיבלה הכוללת 24 ערוצי בסיס:
1, 10, 2, 23, 24, 9, 33, 99, ערוץ הקניות, הערוץ הקהילתי, HALA TV, HOT FAMILY, ערוץ 8, HOT FILMS, MGM, ערוץ הקניות, ערוץ E, החיים הטובים, BBC ENTERTAINMENT, ערוץ ההידברות, ספורט 5, ONE, TRACE ו-SPORT EXTREME.
התקנה תעלה לכם 79 ש"ח נוספים.
שדרוג ממיר רגיל לממיר HD יעלה כרוך בתשלום נוסף! VOD - כרוך בתשלום נוסף
תוספת ערוצים - נכון .. תשלום נוסף...
בשורה התחתונה , חבילת התוכן הבסיסית היא די ריקה מתוכן ואיכות צפיה שהיא לא באיכות HD שכבר מזמן חלפה מן העולם.
ב חבילה המשודרגת יותר בעלות של 249 ש"ח במבצע - תקבלו כבר קצת יותר תוכן והיא כוללת :
177 ערוצים כולל 6 חבילות תוכן + חבילת ערוצי פרימיום, כולל ממיר MAGIC HD + ממיר HD.
בין הערוצים בחבילת הבסיס: חדשות, פנאי ובידור, ספורט, מוזיקה, ילדים, סרטים ועוד.
ערוצי שפות ב: ערבית, רוסית, צרפתית ועוד.
כמובן שעל התקנה / ממירים נוספים / VOD - תצטרכו לשלם עוד....
בין 2 החבילות הקצה ישנם גם חבילות ביניים עם שילובי ערוצים שונים.
לציין שהחבילות לא כוללות את ערוצי הפרימיום השונים הכרוכים בעלות נוספת.
ישנם גם חבילות שונות הכוללות גם טלפון ואינטרנט.
בשורה התחתונה על מנת להינות משירותי חברת HOT תיאלצו להיפרד בכל חודש מסכום שנע בין 120 ש"ח ל 279 ש"ח , יש לקחת בחשבון גם את כל התוספות מסביב של מימירים נוספים , שדרוג לממירי HD וכו'...
יש לשים לב גם לאותיות הקטנות ולכך שהמחירים הם למצטרפים חדשוים ושלאחר שנה בדר"כ המחירים קופצים ב 10-20% נוספים! YES - יס
גם חברת יס מציעה מגוון חבילות שונות , הנעות ממחיר התחלתי של 118 ש"ח לחבילת בסיס ועד לחבילת פרימיום בעלות חודשית של 225 ש"ח , באמצע ישנן מגוון חבילות שונות עם שילובים שונים של ערוצים וממירים שונים , כמובן שגם כאן יש צורך לשלם 149 ש"ח על התקנה וכן יש להוסיף תשלום על כל שדרוג של ממירים , תוספת ערוצים או VOD וכן הלאה.... סלקום TV
סלקום TV הוא ללא ספק , הכוכב החדש בשטח, בניגוד ל HOT ו YES , הסלקם TV אין חבילות שונות ומשונות והכל יותר פשוט ונגיש, בעבר העלנו סקירה על סלקום TV , אך מאז החברה עברה דרך ארוכה ובוצעו שיפורים רבים , אמנם זה עדיין לא שירות התוכן הטוב ביותר שניתן להשיג , אך מדובר בתמורה מלאה לעלות השירות.
כאמור, ישנו את השירות הקונבנציונאלי הבסיסי , בעלות של 99 ש"ח לממיר + 29 ש"ח לכל ממיר נוסף.
נקודת היתרון העיקרית היא כמפורט להלן:
בעלות של 39 ש"ח בלבד, ניתן להתקין את אפליקציית סלקום TV על סטרימר אנדרואיד ולהינות מכל שירותי התוכן של סלקום TV בעלות של 39 ש"ח לחודש בלבד!!!!
השילוב המנצח בכל הקשור לשירותי תוכן הוא ללא ספק שילוב של סלקום TV + קודי על סטרימר אנדרואיד!
אז מה מקבלים בסלקום TV?
תוכלו לצפות בסקירה שלנו של שירות סלקום TV על סטרימר .
אפליקציית סלקום TV לסטרימר אנדרואיד מציעה שלל רב של תכנים ממש כמו בשירות הרגיל , בשליש מחיר!
השירות כולל מגוון ערוצים חיים הכוללים גם ערוצי ילדים וערוצי ספורט , לצד ספריית VOD סבירה ביותר.
אז אם הולכים על סלקום TV , לכו בעיניים עצומות על האופציה של סטרימר אנדרואיד עם סלקום TV והתקינו את האפליקציה , כך שתוכלו להינות מכל התכנים של סלקום TV בעלות של 39 ש"ח בחודש בלבד!
הממשק של סלקום טיוי הוא מאוד נוח פשוט ואינטואטיבי , (על מנת לשלוט בו בצורה נוחה דרך הסטרימר באפליקציה של סלקום TV , מומלץ להשתמש בשלט אויר)
מצד ימין ישנו תפריט מרכזי שמחולק למספר קטגוריות:
ערוצים , סדרות , סרטים ,תכנים לילדים , השבוע שהיה וכו'...
כל קטגוריה מחולקת לתת קטגוריה למשל אם נבחר בסדרות נוכל למיין לסדרות חדשות , עשרת הגדולים , המלצות צפיה , סדרות ישראליות וכו...
כנ"ל לגבי סרטים וכו'...
דבר נוסף שחשוב לציין שעד כה היה הנקודה החלשה בסקום TV וללא ספק מדובר בנקודת מפנה בשירות של סלקום TV הוא הוספת ערוצי ספורט שעד כה היו בלעדיים ל YES ו HOT, מהיום ניתן למצא את ערוצי הספורט כולל :
ערוץ ONE , ערוץ 5PLUS , ערוץ 5LIVE , ערוץ 5GOLD ו ערוצי ספורט 1 וספורט 2!!!
מיתור לציין שכל ערוצי הספורט באיכות HD ובזמן הקרוב הם פתוחים לכל מצטרף חינם למשך חצי שנה!
וכל זה ב 39 ש"ח בלבד !!!
אז סלקום TV היא ללא ספק אחד הכוכבים העולים בשמי הטלוויזיה...
אז ההמלצה שלנו היא :
לרכוש סטרימר אנדרואיד מומלץ ולהתקין עליו את אפליקציית סלקום TV ( מנוי של 39 ש"ח לחודש בלבד) ושילוב עם תוכנת קודי! SMARTTV - טלוויזיה חכמה
טוב, אז אנחנו נסכם את צמד המילים " טלוויזיה חכמה" כ "בלוף הגדול ביותר של העשור האחרון" , הרבה הבטחות ופירסום גרנדיוזי , כאשר בפועל מה שנקבל זה יהיה במילה אחת - "אכזבה".
וכעת נסביר ונפרט , מדוע.....
נתחיל בעובדה שההפרשים בין 2 דגמי טלוויזה באותו גודל ומפרט זהה שאחת " רגילה" ואחת "SMART" יכול להגיע למאות וגם אלפי שקלים , האם יש הצדקה ? לא !
למה?
לרוב הדגמים של "הטלווזיות החכמות , ישנו מעבד חלש ביותר (פחות מ 2 ליבות לעומת מעבדי 8 ליבות בסטרימר אנדרואיד) ונפח זיכרון RAM קטן ביותר , בד"כ 512 MB לעומת 3GB ואפילו 8 GB בסטרימרים יותר מתקדמים!
כך שתמצאו את עצמכם עם טלוויזיה שחוץ מלראות קצת יוטיוב וגם זה בצורה צולעת לא יודעת לעשות הרבה.
טלוויזיה חכמה , היא בעצם טלוויזיה רגילה שהוסיפו לה סטרימר הכי חלש וגרוע שיכול להיות , וזה בה לידי ביטוי בכמה פרמטרים :
1. כח עיבוד חלש ביותר - הSMARTTV תתקשה מאוד להתמודד עם אפליקציות כבדות ( כל מה שיותר כבד מיוטיוב פשוט יקרוס אם בכלל יעלה אחרי 5 דקות של המתנה)
2. איכות WIFI ואינטרנט קווי חלשה ואיטית רוב הסיכויים שאם הראוטר שלכם רחוק יותר מ 5 מטר מהטלוויזיה , לא תקלטו WIFI
3. ישנן טלוויזיות שמגיעות עם ממיר עידן + מובנה - חחח אז מה... זה לא אומר שתקלטו משהו... ב 50% מהמקרים לא תצליחו לקלוט עידן + , גם לא עם מגבר חיצוני.....
4. מערכת הפעלה ותמיכה בעברית - ישנן 2 סוגים של SMARTTV , כאלה עם מערכת הפעלה ייחודית של היצרן , כגון LG ו SAMSUNG , להן יש מערכת הפעלה משלהן , היתרון - תמיכה בעברית , החסרון שהוא הגדול ביותר - מגוון דליל מאוד מאוד מאוד של אפליקציות , ומגוון עוד יותר דליל של אפליקציות בעברית , והיקף הפיתוח של אפליקציות חדשות הוא ממש צר ודליל.....
ישנן טלוויזיות מבוססות אנדרואיד , אך המפרט הטכני שציינו קודם ממש אבלל ממש לא יצליח "לסחוב" את האנדרואיד , אז צפו להרבה תקיעות ותאזרו בהרבה הרבה סבלנות וזמן פנוי להמתנה וצפיה באייקון של "רגע... אני חושב"....
וגם אם יש אנדרואיד , לרוב זה יהיה אנדרואיד מסורס , עם ממשק לא ממש נח וידידותי , גרסת אנדרואיד ישנה ללא אפשרות עידכון , וללא תמיכה בעברית.
5. נפח אחסון - גם את הפרמטר הזה נציין במילה "דליל" בלשון המעטה, במקרה הטוב תקבלו 4GB נפח אחסון שגם הוא יהיה תפוס על ידי מערכת ההפעלה של הSMARTTV
6. התקנת קודי על SMARTTV - חחחח תשכחו מזה! המפרט האכני של הטלוויזיות חכמות לא מספיק על מנת להריץ את תוכנת המדיה KODI ! אז התשובה החד משמעית היא - לא ניתן להתקין KODI על SMARTTV , ואם כן , המחיר שתשלמו על זה הוא עשרת אלפים ש"ח וצפונה כאשר ב 500 ש"ח בערך ניתן לרכוש אחלה סטרימר לקודי + טלוויזיה באותו גודל בחצי מחיר!
7. צפיה בסרטים מהתקן חיצוני כגון דיסק און קי או HD חיצוני - גם כאן , הרבה מאוד פורמטים לא נתמכים וזמן הטעינה ארוך מאוד.
לסיכום,
אם אתם רוצים טלוויזיה חכמה באמת , תחסכו את הכסף על הטלוויזיה ותרכשו סטרימר אנדרואיד מומלץ , עליו תוכלו להתקין את כל האפליקציות שאתם רוצים בלי בעיה , כולל קודי , סלקום TV ועוד, תוכלו לגלוש באינטרנט בכיף, לצפות ביוטיוב , לשחק משחקי אנדרואיד ועוד אינסוף אפשרויות , בעלות חד פעמים של 499-799 ש"ח ! עידן+
לא רצינו בכלל להתייחס לאופציה הזאת אבל אנחנו חייבים ...
טוב אז עידן +, מה זה? יש בכלל דבר כזה? למישהו יש קליטה??????
עוד בלוף של משרד התקשורת , מדובר ב 5 ערוצים וירטואלים שאף אחד לא באמת יכול לקלוט אותם,
אם אתם מצליחים - שתפו אותנו , כי אנחנו לא הצלחנו, ולא לא ניסינו באזור נידח מעבר לקו הירוק , אלא בלב מדינת ישראל - פשוט אין קליטה!!!!
אז אם חשבתם על עידן + , תשכחו מזה, חבל על הכסף ובזבוז הזמן .... EZCAST / CHROMECAST
טוב אז מכשירי האיזי קאסט והכרומקאסט ( הראשון הרבה יותר מומלץ ),
אלו בעצם מכשירים קטנים , שנראים כמו דסיק און קי קטן , עם יציאת HDMI בקצה, והם יודעים לעשות 2 דברים עיקריים...
1. סטרימינג - כלומר הזרמת תכנים לטלוויזיה שלכם מכל מכשיר אחר באמצעות התקנת אפליקציה , כלומר בדרך זו תוכלו לשכפל לטלוויזיה תכנים מיוטיוב , סרטונים , תמונות , ועוד ותוכלו לעשות זאת מכל מכשיר כגון: סמארטפון , טאבלט או PC , בלחיצת כפתור.
2. שכפול מסך - תוכלו לשכפל את מסך המחשב , הסמארטפון או הטאבלט שלכם לטלוויזיה בלחיצת כפתור ומה שאתם רואים על מסך הטאבלט / סמארטפון / PC - ישוכפל למסך הגדול שלכם.
מה אנחנו חושבים על זה?
לפני שנה זה היה הלהיט התורן ובאמת דבר מגניב וחדשני , היום בכל סטרימר אנדרואיד ניתן לבצע את אותו דבר בדיוק באמצעות פרוטוקול DLNA שנתמך וקיים כבר כמעט בכל סטרימר ממוצע , כך שאפשר להוריד אפליקציה לסטרימר ולסמארטפון / טאבלט / PC ולבצע בדיוק את אותה פעולה של MIRORING כך שאין ממש טעם להשקיע באביזר כזה , אם ניתן לרכוש סטרימר אנדרואיד שהאופציה כבר מובנית בפנים.
חפשו אפליקציה שנקריאת MIRACAST - יש עשרות כאלה בחנות האפליקציות , תתקינו על הסטרימר והסמארטפון / טאבלט , ואתם מסודרים...
בעיה נוספת שמכשירים האלו שהסטרימינג לא ממש חלק וקליטת הWIFI לרוב לא מספיקחזקה , כך שהחוויה לא תהיה כזאת חלקה וזה לא הדבר שהיינו ממליצים , אז הסיכום שלנו:
תחסכו את הכסף ותשקיעו בסטרימר אנדרואיד או סטרימר קודי איכותי!
תהנו הרבה יותר , ואפשרות המירורינג כבר כלולה בפנים!
NETFLIX / AMAZON PRIME
אמנם זה שירות נטפליקס הושק בישראל זדה לא מכבר , ואליו הצטרף לאחרונה שירות נוסף מבית AMAZON שנקרא AMZON פריים , אבל שניהם נכנסו לישראל רק בשביל לסמן וי ולהרגיש את הפוטנציאל בשוק הישראלי בכדי להחליט האם שווה להשקיע בנו , כך שבשורה התחתונה , היצע התכנים לקהל יעד הישראלי הכולל תירגום הוא דליל ביותר עד אפסי , אז אם לשלם 50 ש"ח בחודש בכדי לראות תכנים ללא תירגום זה מה שעושה לכם את זה... אז לכו על זה...
אם אתם מחפשים תוכן עם תירגום ותוכן מדובב לילדים , זה ממש לא המקום בשבילכם....
טוב אז הגענו לשלבי יום הפוסט , וכעת נסקור את הכוכב האמיתי שלשמו נתכנסנו כאן , וללא הספק הדבר שלאט לאט בשקט בשקט ובצעדי ענק פשוט כובש את העולם ונכנס לכל בית בישראל , ואנחנו מדברים על לא אחרת מתוכנת KODI ( קודי בעברית) , אז אנחנו שניה וחצי לפני השקת גרסה חדשה ועדכנית של תוכנת KODI ( קודי בעברית), שמספרה יהיה KODI ( קודי בעברית) 17 !
אז קודי 17 הולכת להציע הרבה מאוד שינויים ושיפורים חדשים ומרעננים ולמי שלא מכיר את תוכנת KODI ( קודי בעברית) , נעשה לכם איזה ברייף היכרות קצר....
אז ככה, KODI ( קודי בעברית) התחילה את דרכה לפני כמעט 15 שנה , שנת 2002 , תחת השם המוזר XBMC , קיצור של XBOX MEDIA CENTER - או במילים אחרות , זאת הייתה תוכנה לצפייה בתכני מדיה בקונסולת ה XBOX של מייקרוסופט , מעיין סוג של ווינדוס מדיה פלייר , רק ייעודי עבור קונסולת האקסבוקס.
הטוויק הקטן אך המשמעותי שהבדיל אותה מתוכנות אחרות , וזה בעצם הכח שלה , היא היכולת של התוכנה לבצע סטרימיניג - כלומר הזרמה של תכנים משרת מרוחק, כלומר ניתן להגדיר ספריה במחשב שלכם עם כל תכני המדיה שלכם , לאפשר לתוכנה גישה לשרת ובעצם לנגן את התכנים על המכשיר שלכם דרך תוכנת ה KODI ( קודי בעברית) שנקרה אז XBMC.
עם הזמן שחלף בשנת 2010 , המפתחים של קודי וחברת מייקרוסופט הפסיקו את שיטוךף הפעולה , XBMC הפסיקה להיות חלק מקונסולת ה XBOX , ונפתח פרוייקט חדש וחיצוני , תוך הפצת הקוד של התוכנה והפיכתו לקוד פתוח מה שהזמין מפתחים צד שלישי ליצור כל מיני פיתוחים ושידרוגים לתוכנה.
בשנת 2014 הוחלף השם הרשמי של הפרוייקט מ XBMC ל KODI ( קודי בעברית), ומאז הרבה מים עברו בנהר ותוכנת KODI ( קודי בעברית) הפכה למפלצת תוכן אותה אנחנו מכירים היום!
יש הדגיש כמה נקודות חשובות:
תוכנת KODI ( קודי בעברית) היא פלטפורמה בלבד והיא משמת כתוכנה תמימה לסטרימינג וניגון מדיה
תוכנת KODI ( קודי בעברית) לא מפיצה תכנים ולא אחראית על תכנים כלשהם KODI ( קודי בעברית) היא מעיין מערכת הפעלה לקולנוע ביתי ולא מוטמעים בה תכנים כלל
התקנה של KODI ( קודי בעברית) היא כמו התקנה של מערכת אנדרואיד או ווינדוס בלי להוסיף להן תוכנות או אפליקציות שיושבות עליהן KODI ( קודי בעברית) היא תוכנה 100% חוקית וניתנת להורדה כמעט לכל מכשיר אפשרי , החל מנגני קודי מבוססי לינוקס (OPENELEC / LIBERELEC ) , סטרימרים אנדרואיד , מיני מחשבי PC לקודי , מחשב ביתי , סמארטפון , טאבלט וכו'.... KODI ( קודי בעברית) ניתנת להורדה מחנות האפליקציות הרשמית של גוגל PLAYSTORE ולאחרונה התווספה גם לחנות האפליקציות הרשמית של WINDOWS , דבר שמהווה הישג מרשים ובעצם נותן לKODI ( קודי בעברית) גושפנקט וחותמת על היותה תוכנה 100% , דבר מהותי לצוות מפתחי תוכני KODI ( קודי בעברית) לאחר ששמם נקשר באופן ישיר להפצת תכנים פירטיים והפרת זכויות יוצרים , שכלל גם את הסרת האפליקציה מחנות האפליקציות של חברת AMAZON בעבר.
יש להבין שהכח של תוכנת קודי נשאב מ "הרחבות" ADDONS , ההרחבות הן מעיין אפליקציות של מפתחים חיצוניים שמותקנות על תוכנת ה KODI ( קודי בעברית) , התקנת ההרחבות לקודי מתבצעת מתוך קבצי ZIP שנקראית REPO או REPOSITORIES , שהם בעצם מאגרי הרחבות שמאפשרים את הקישור לשרת מסויים ממנו ניתן להתקין את ההרחבות , ניתן להתייחס ל KODI ( קודי בעברית) כמערכת הפעלה , למאגרי ההרחבות REPO כאל " חנויות אפליקציות" ול הרחבות לKODI ( קודי בעברית) ADDONS כאל אפליקציות שמותקנות על הקודי.
אז איך בעצם תוכנת KODI ( קודי בעברית) עובדת ומהיא היא עושה?
תוכנת KODI ( קודי בעברית) היא בעצם תוכנת מדיה המאפשרת הזרמה של תכנים מאות אם לא אלפי מאגרי תוכן מסביב לעולם כולל תכני HD 4K תלת מימד , סרטים , סדרות , ערוצי טלוויזיה , טורנטים ועוד והכל במקום אחד! התוכנה בעצם יודע לעשות סטרימינג לקבצי וידאו ואודיו באיכות הכי גבוהה שקיימת היום בצורה ישירה אונליין ללא הצורך להוריד פיזית את הקבצים להתקן אחסון כלשהו!
במילה אחרת KODI ( קודי בעברית) היא חסרת גבולות וניתן לצפות באמצעותה בפשוט אינסוף תכנים , יותר ממה שאפשר להבין , יותר ממה שאפשר להכיל , יש שם פשוט הכל , כמעט כל סרט או סדרה שאי פעם יצאו לאויר , תמצאו בקודי, כולל ערוצים בשידור חי ואינסוף תכנים בכל שפה אפשרית כלל טונות של תכנים בעברית , תכנים לילדים , תכנים עסיסיים במיוחד למבוגרים , סרטים שהרגע יצאו לקולנוע , סדרות וכמעט כל תוכן שרק תחשבו עליו , תמצאו אותו בKODI ( קודי בעברית). הכל טוב ויפה , אז איפה הבעיה?
הבעיה העיקרית היא שלא כל התכנים הם 100% חוקיים , ופה בדיוק אנחנו סוגרים מעגל עם מה שהתחלנו , שקודי היא בערך כמו הכבלים הפיראטיים של פעם , רק הרבה יותר משוכלל ומתוחכם ובלתי ניתן לעצירה. KODI ( קודי בעברית) היא תוכנת קוד פתוח , מה שמאפשר למפחים צד שלישי ליצור עבורה הרחבות שונות ולשתף תכנים שונים ומגוונים באמצעות ההרחבות לKODI ( קודי בעברית).
כמו שציינו ישנן הרחבות KODI ( קודי בעברית) למבוגרים , הרחבות KODI ( קודי בעברית) לילדים , הרחבות KODI ( קודי בעברית) לסרטים , הרחבות KODI ( קודי בעברית) לסדרות , הרחבות KODI ( קודי בעברית) בעברית , KODI ( קודי בעברית) באנגלית , הרחבות KODI ( קודי בעברית) לפורנו , הרחבות KODI ( קודי בעברית) ישראליות ועוד ועוד ועוד... והרשימה רק הולכת ומכפילה את עצמה מדי יום....
מגוון ההרחבות שתוכלו להוריד הוא בלתי נגמר וכולל כיום כבר מעל 4,000 הרחבות שונות שכל אחת היא מאגר תוכן שלם בפני עצמו שמחולק לקטגוריות שונות ...
הבעיה היא שלא כל התכנים הם 100% חוקיים , וישנן הרחבות המאפשרות גישה לתכנים שונים המפרים זכויות יוצרים.
הבעיה שהמשתמש הבייתי לא ממש יכול להבדיל מה חוקי ומה לא גם אם הוא ממש ממש רוצה .
ופה בעצם הבעיתיות של קודי , כי מצד אחד ישנם הרבה מאוד תכנים שהם חוקיים וחופשיים לחלוטין כגון תכנים מיוטיוב וכו'... או תכנים שמבוססים על שירותי תוכן חינמיים מהאינטרנט כגון MAKO או רשת....
אך מצד שני , ישנן גם סדרות וסרטים שונים שיש איתם בעייה כלשהיא , כך שנוצר שטח אפור בעייתי שלא ניתן ממש להבחין מה מפר זכויות יוצרים ומה לא... תעשיית הקודי
צריך להבין ש KODI ( קודי בעברית) היא ממש לא עוד סתם " תוכנה" אלא נוצרה סביבה תעשיה שלמה הכוללת עשרות דגמים של מכשירים המשמשים להפעלת KODI ( קודי בעברית) , יש סטרימרים ל KODI ( קודי בעברית) , נגני KODI ( קודי בעברית) , מחשבי מיני PC ל KODI ( קודי בעברית) , ישנם סטרימרים ל KODI ( קודי בעברית) ברמה גבוהה יותר ויש סטרימרים ל KODI ( קודי בעברית) ברמה פחות גבוהה, גם טווחי המחירים של הסטרימרים ל KODI ( קודי בעברית) הם מגוונים , ושוב הכל תלוי באיכות הסטרימר KODI ( קודי בעברית) , ובשורה התחתונה גם כמה זמן ה סטרימר KODI ( קודי בעברית) שלכם יחזיק מעמד.
מעבר למכשירים והסטרימרים ל KODI ( קודי בעברית), התפתחה קהילה שלמה בארץ ובעולם סביב ה KODI ( קודי בעברית) וההרחבות ל KODI ( קודי בעברית).
ישנן קבוצות פייסבוק ל KODI ( קודי בעברית) , דפי פייסבוק ל KODI ( קודי בעברית) , מדריכים ל KODI ( קודי בעברית) , סרטונים ל KODI ( קודי בעברית) , "מומחי KODI ( קודי בעברית) " למיניהם שיתקינו לכם KODI ( קודי בעברית) בבית בתשלום.
ישנם אתרי אינטרנט שלמים שמוקדשים רק לסקירת הרחבות ל KODI ( קודי בעברית) , ומדריכים להתקנת KODI ( קודי בעברית).
כמו התפתחה קהילה של מפתחים ומתכנתים שמשחררים שלים שונים להתקנה מהיר של KODI ( קודי בעברית).
כאשר השולטים בתחום הם:
אבי אבקסיס הידוע בכינויו ABEKSIS
וקובי סניור הידוע בכינויו SENYOR
הם ועוד רבים וטובים מפתחים ומשחררים עידכונים שוטפים לכלי התקנת ה KODI ( קודי בעברית) שלהם שכוללים הרחבות , וויזרים להתקנה מהירה ומגוון כלים שיגרמו לקודי שלכם להיות מושלם! מה יהיה בעתיד?
לדעתנו תופעת הפיראטיות היא לא משהו שאפשר להילחם בו וצריך פשוט למצא דרך יצירתית כיצד להפוך אותו למשהו שיהיה טוב ורווחי עבור כולם , כמו שהכבלים הפיראטיים עם הזמן הפכו ל " HOT" , כך גם סביר להניח שקודי יהפוך למשהו בתשלום כך שכולם ירוויחו ויהנו .
כלומר מעיין פורמט או פלטפורמה שגובה סכום סמלי עבור ההורדה או השימוש ופשוט מעבירה את הכספים לארגוני זכויות יוצרים שיחלקו את הכסף בין יוצרי התוכן , כי בשורה התחתונה , גם להם מגיע להתפרנס , וברגע שהתעשייה תפסיק להיות רווחית גם אנחנו ניפגע בסוף כי לא ייצרו תוכן חדש ואיכותי , אז לדעתנו זאת אמורה להיות הדרך הנכונה , אבל עד שמישהו יעיז לעשות את זה יקח עוד זמן ובינתיים כל מיני עו"ד מפוקפקים ותאווי בצע וחברות כנסת חסרות בינה ודעת מנסים להילחם בתופעה במקום למצא דרכים יצירתיות לנצל אותן לטובת כולם.
ניתן להשוות את תופעת הפיראיטיות של תכנים לתופעת הזנות ותעשיית המין , מדובר בצורך בסיסי של בני אדם , ולא יעזור כמה חוקים יחוקקו , חקיקת חוקים נגד תופעה שהיא צורך בסיסי , פשוט מורידה אותו למחתרת!
כמו שבמקומות מסויימים בעולם מיסדו את ה" זנות" ובקח הפחיתו בעשרות אחוזים מקרי אונס והידבקות במחלות.
כך מיסוד הפצת התוכן הפיראטי ובראשן תוכנות כמו קודי , גם הוא יתרום לכלל האוכולוסיה.....
אז זה מה שאנחנו חושבים על פיראטיות , זנות , וקודי :) איך לצפות בקודי?
טוב אז בגדול , ניתן להוריד את תוכנת KODI ( קודי בעברית) כמעט לכל מכשיר , כולל KODI ( קודי בעברית) למחשב , KODI ( קודי בעברית) לטאבלט , KODI ( קודי בעברית) ללפטופ , KODI ( קודי בעברית) לסמארטפון, KODI ( קודי בעברית) לWINDOWS , KODI ( קודי בעברית) לאנדרואיד , KODI ( קודי בעברית) לסטרימר , KODI ( קודי בעברית) לפלאפון , KODI ( קודי בעברית) לסמארט TV , KODI ( קודי בעברית) לינוקס או כמו שהבנתם , KODI ( קודי בעברית) מתאימה כמעט לכל מכשיר , השאלה היא איך היא תעבוד והאם חווית הצפייה שלכם תהיה תענוג או סיוט מגיהנום שכולל הרבה מאוד דקות של בהייה בסמל הקטן בצד ימין שאומר לכם "WORKING" ..... כלומר זמן טעינה של שעות על גבי שעות.
אז כלל ראשון ב KODI ( קודי בעברית) - WIFIOUT , אינטרנט קווי IN , חשבתם על צפייה בקודי דרך WIFI כלומר אינטרנט אלחוטי.... פחחח אם אתם סובלים מחוסר סבלנות , עצבנות יתר , לחץ דם גבוהה ולב חלש - אל תנסו את זה בבית!!!
סביר להניח שאם תנסו KODI ( קודי בעברית) ב WIFI או שתשברו את הסטרימר שלכם או את הטלוויזיה .. צפו להרבה שעות המתנה ותיסכול ....
הבעיה מספר 1 בהרצה איכותית של KODI ( קודי בעברית) היא איכות ויציבות חיבור האינטרנט שלכם!
אז יכול להיותשיש לכם 100 MB , שזה מעיד על מהירות , אך לא על יציבות , זה 2 דברים שונים , ולא ניתן להריץ תכני HD או 4K על WIFI כי זה פשוט לא יעבוד!
מדובר על תכנים כבדים מאוד שחייבים חיבור קווי ויציב על מנת להינות מהזרמה בקצב ראוי ובאיכות צפייה איכותית ללא לאגים ותקיעות!
אז לפני שאתם חושבים על קודי בסלון - תדאגו לעצמכם לחיבור קווי יציב ומהיר!
הדבר השני שאתם צריכים הוא...
מכשיר ייעודי ל KODI ( קודי בעברית) נגן KODI ( קודי בעברית) / סטרימר אנדרואיד לKODI ( קודי בעברית) / מחשב מיני PC ל KODI ( קודי בעברית):
אם בעבר סטרימרים המריצים אנדרואיד היו מוצר נישה , הרי שתוכנת KODI ( קודי בעברית) , טרפה את הקלפים והביאה את המוצר הזה עמוק לתוך המיינסטרים , תוכנת KODI ( קודי בעברית) תרמה רבות להתפתחות הנישה הזאת של הסטרימרים KODI ( קודי בעברית) ומיני מחשבים ל KODI ( קודי בעברית) , וככל שהזמן חולף המכשירים האלו הופכים להיות חזקים יותר ומתוחכמים יותר והצפי הוא שבשנים הקרובות בכל בית שני יהיה סטרימר KODI ( קודי בעברית) או מיני מחשב KODI ( קודי בעברית) שלאט לאט יחליף את ממירי חברות הכבלים והלווין הקונבנציונאלים אותם אנחנו מכירים היום.
מגוון המכשירים המומלצים ל KODI ( קודי בעברית) מתחלק ל 3 קטגוריות עיקריות: נגני KODI ( קודי בעברית) - מכשירים שמריצים קודי בלבד כגון : KBOX , TVMONSTER3 ו KMAX - אלו מכשירים שנבנו אך ורק בשביל להריץ KODI ( קודי בעברית) והם מבוססים על תונת OPENELEC ו LIBERELEC שהן קודי מבוססות לינוקס ומאפשירם להריץ על המכשיר את תוכנת KODI ( קודי בעברית) בלבד , למי שרוצה מכשיר רק ל KODI ( קודי בעברית) , זה נגן KODI ( קודי בעברית) זה המכשיר עבורו !
לציין שאלו המכשירים הכי יציבים שיש ומריצים את תוכנת קודי בצורה הכי חלקה שיש ללא באגים או קריסות שונות שלעיתים חווים בגרסאות שונות של KODI ( קודי בעברית) לאנדרואיד או KODI ( קודי בעברית) לWINDOWS סטרימר אנדרואיד לKODI ( קודי בעברית):
רוב המכשירים לKODI ( קודי בעברית) הם סטרימרים מבוססי אנדרואיד , ישנם מגוון רחב מאוד של סוגים שונים חלקם חזקים יותר וחלקם חזקים פחות , היתרון של סטרימרים אנדרואיד ל KODI ( קודי בעברית) הוא שניתן לעשות בהם שימושים רחבים יותר כגון : גלישה באינטרנט , הורדת אפליקציות , גיימינג , הורדת אפליקציות תוכן נוספות כגון סלקום TV , רשת , MAKOTV ועוד...
ישנן שלל אפליקציות תוכן ברשת , אולם אף אחת לא משתווה ל KODI ( קודי בעברית) , ומכיוון שתוכנת KODI ( קודי בעברית) מאפשרת להזרים תכנים ממגון שרתים דרך מקום אחד , אז לרוב אפליקציות התוכן , תוכלו למצא גם הרחבה מקבילה ל KODI ( קודי בעברית) , כגון הרחבת רשת ל KODI ( קודי בעברית) , הרחבת MAKO ל KODI ( קודי בעברית), הרחבת HOT ל KODI ( קודי בעברית) ועוד.... מחשב מיני PC KODI ( קודי בעברית):
מחשבי מיני PC ל KODI ( קודי בעברית) נחשבים לטופ קלאס בכל מה שנוגע לסטרימרים ל KODI ( קודי בעברית) , לרוב הם מבוססים על מחשבי מיני PC של חברות עולמיות ומוכרות כגון , מחשב מיני PC לקודי של חברת גיגה בייט או מיני מחשב של חברת אינטל , ACER , LENOVO ,HP ועוד... כולם רוצים נתח בשוק הלוהט הזה של מיני מחשבים ל KODI ( קודי בעברית)!
או בשם אחר מחשבי מדיה סנטר ל KODI ( קודי בעברית).
הדגמים הבולטים בתחום הם דגמי ה TV MONSTER המבוססים על מחשבי ה GIGABYTE BRIX הידועים באיכותם הגבוהה.
היתרון במכשירים אלו , שהם קודם כל מכילים רכיבים מאוד איכותיים של החברות הטובות בעולם וכוללים לוחות אם משובחים , מעבדים של אינטל , התקני איחסון בתקן SSD , וזיכרון RAM בנפחים של 4GB ומעלה, מחשבי מיני פיסי ל KODI ( קודי בעברית) , הם אמינים ביותר , הרבה יותר מכל סטרימר , ולרוב מגיעים גם עם 3 שנות אחריות!!!
היתרון הנוסף הוא הוורסטיליות והאפשרות להתקין מגוון של מערכות הפעלה , ביחד ולחוד.
ניתן להתקין על מיני מחשב ל KODI ( קודי בעברית) WINDOWS 10 , ולהתקין על ה WINSOWS קודי .
ההמלצה שלנו , זה מיני מחשב ל KODI ( קודי בעברית) עם מערכת הפעלה LIBERELEC שהיא בעצם הגרסה החדשה של LIBERELEC , כלומר , מערכת הפעלה של קודי בלבד מבוססת לינוקס , כלומר פותחים את המכשיר – עולה ישר קודי , בלי להעמיס על המכשיר וכך להנות מכל היכולת שלו.
מערכת נוספת שאנחנו ממליצים עליה בחום היא לא אחרת מה REMIX OS שזו בעצם גירסת אנדרואיד ל PC , היא משלבת אלמנטים של אנדרואיד וווינדוס ומאפשרת הפעלה של כל האפליקציות מחנות האפליקציות של גוגל , כולל KODI ( קודי בעברית) כמובן.
למשתמשים היותר מתקדמים נמליץ על שילוב של שלושת מערכות ההפעלה יחדיו או לפחות שניים מהן , דוגמא למכשיר כזה בעל 3 מערכות הפעלה ( WINDOWS 10 , קודי – LIBERELEC ו אנדרואיד REMIX OS ) , ניתן למצא במחשב ה PC MONSTER.